RO-Alert, avertisment pentru populaţie, incendiu violent în Arad VIDEO

Incendiu la un depozit de deşeuri, mase plastice şi hârtie, cu degajări mari de fum în judeţul Arad.

15 iul. 2019, 16:12

UPDATE: Incendiul de la depozitul de mase plastice din Nojorid a fost lichidat, după intervenţia celor peste 60 de pompieri, cu zece autospeciale, a declarat Ţipter Nandor, de la ISU Bihor.

„Incendiul a fost lichidat în jurul orei 20,30. Nu au fost victime”, a declarat, pentru AGERPRES, Ţipter Nandor.

Peste 60 de cadre militare au intervenit la stingerea incendiului, izbucnit luni după-masă într-un depozit de mase plastice şi hârtie din Nojorid, situat la ieşirea din comună spre Leş, pe partea stângă a DN 79 Oradea-Arad. Circulaţia rutieră pe acest drum a fost restricţionată pe o porţiune, pe un singur sens, pentru a facilita deplasarea autovehiculelor de intervenţie. Poliţiştii rutieri au dirijat traficul, zona incendiului fiind parţial acoperită de fum. La ora 21, circulaţia rutieră a fost restabilită.

„Incendiul a fost lichidat şi se circulă în condiţii normale. Mai este puţin fum pe şosea, dar în mare parte s-a dispersat”, a precizat Ioana Lascău, de la biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Potrivit reprezentantului ISU, în momentul în care echipajele de pompieri au ajuns la faţa locului flăcările cuprinseseră o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi. Fumul negru şi gros se ridica până la o înălţime de aproape 150 de metri. Imaginile cu fumul negru filmate din aer, din avion, au apărut pe reţele de socializare.

Populaţia a fost avertizată prin sistemul Ro-Alert să se adăpostească în case, maşini şi să închidă ferestrele.

Pompierii au acţionat cu zece autospeciale de stingere şi un echipaj cu echipamente specifice de descarcerare. La locul incendiului s-au deplasat preventiv şi două echipaje SMURD. De asemenea, a fost mobilizat şi echipajul de primă cercetare şi evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN) din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bihor. Întreaga operaţiune a fost condusă, pe teren, de inspectorul-şef al ISU Crişana, Sorin Caba.

La faţa locului au sosit şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, care nu au făcut însă declaraţii.

Pentru siguranţă, pompierii vor supraveghea locul şi în timpul nopţii şi al zilei ce va urma, pentru a preîntâmpina izbucnirea unui nou incendiu.

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la un depozit de deşeuri, mase plastice şi hârtie din Nojorid, judeţul Bihor, acolo intervenind mai multe echipaje de pompieri. Primele informaţii arată că nu sunt victime. Populaţia din zonă a fost avertizată prin Ro-Alert întrucât sunt degajări mari de fum.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), un incendiu a izbucnit, luni seară, la un depozit de deşeuri, mase plastice şi hârtie din Nojorid, judeţul Bihor, cu degajări mari de fum.

Pentru stingerea incendiului acţionează 6 autospeciale de stingere, un echipaj CBRN, precum şi o descarcerare cu echipamente specifice.

„Totodată, pentru asigurarea măsurilor de prim-ajutor, la faţa locului se află şi 2 ambulanţe SMURD. Până la acest moment nu sunt victime”, arată IGSU.

Populaţia din zonă a fost avertizată prin Sistemul Ro-Alert, întrucât sunt degajări mari de fum în urma incendiului.