RO-ALERT de la Termoenergetica! Peste 1.100 de blocuri din Capitală rămân fără căldură și apă caldă din cauza unei avarii masive

Bucureștenii au rămas din nou fără apă caldă și căldură. Compania Municipală Termoenergetica a anunțat luni că aproximativ 1.100 de blocuri din Sectorul 4 vor rămâne fără căldură și apă caldă pentru cel puțin două zile.

12 feb. 2024, 18:48
RO-ALERT de la Termoenergetica! Peste 1.100 de blocuri din Capitală rămân fără căldură și apă caldă din cauza unei avarii masive

RO-ALERT de la Termoenergetica! Potrivit reprezentanților Termoenergetica, bucureștenii au rămas fără agent termic din cauza unei avarii produse la Magistrala Berceni, pe strada Turnu Măgurele, în zona complexului comercial Grand Arena Mall pe conducta cu diametrul de 1000 mm.

Citește și ALERTĂ Termoenergetica! Bucureștenii îngheață în case. Aproape 1.000 de blocuri nu au căldură sau apă caldă

RO-ALERT de la Termoenergetica!

Această magistrală are o vechime de peste 55 de ani, anul punerii în funcţiune fiind 1968.

”Inițial, în cursul dimineţii de luni, echipele companiei au încercat izolarea avariei din căminul de manevre situat la intersecţia străzii Luică cu Bulevardul Constantin Brâncoveanu, însă din cauza volumului mare de apă, care nu a putut fi evacuată, se impune închiderea magistralei din incinta CTE Progresu, până la evacuarea apei din acest cămin.

Au fost deja începute, în regim de urgenţă, manevrele tehnice de sectorizare, închidere şi golire a conductei, apoi cele de aerisire. Ulterior, vor fi efectuate sudurile pentru reparaţia avariei şi încărcarea magistralei. Furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi căldură va fi sistată până în data de 14 februarie 2024, ora 23.30, însă pe măsură ce intervenţia se finalizează, punctele termice vor fi repuse în funcţiune înainte de termenul estimat”, au transmis reprezentanții Termoenergetica.

Punctele termice care alimentează imobilele din zona Tineretului nu vor fi afectate.

Când vor avea bucureștenii apă caldă și căldură!

Primarul General al Capitalei a vorbit vineri despre eforturile neîncetate pe care le face pentru a le aduce pentru ca bucureștenii să nu mai înghețe de frig în propriile case și a ținut să precizeze că speră ca iarna aceasta să fie mai bine, față de iernile trecute.

”Gradual, cea mai grea iarnă a fost 2020. Am avut, dacă vă aduceți aminte, în Ajun de Crăciun, am avut cred că o lună în care două sectoare nu au avut deloc căldură. Indicatorul cel mai relevant este câtă apă se pierde în pământ și e un grafic care spune că cea mai multă apă ș-a pierdut în 2020, după aceea încet, încet, s-a ameliorat progresiv, nu așa de repede după cum ne-am dorit fiecare din noi și inclusiv eu, dar s-a ameliorat și eu cred că iarna asta o să fie mai bine decât iarna trecută, deci a fost un proces continuu.

Noi acum, pentru că suntem a început, vremea rece a început acum vreo șapte, opt, nouă zile, avem câteva zile în care sistemul a funcționat foarte bine, după care sistemul a avut două avarii mari. Noi avem cam 75% spre 80% din sistem, conducte mai vechi de 30 de ani. Din cei 1.000 de km de magistrale termoenergetice din Capitală, peste 75% au peste 30 de ani, deci pot să crape în orice moment și atunci, bineînțeles, că lucrările pe care le facem sunt în urma unor planuri pe care le cere formalismul în administrație, în zonele unde au loc cele mai multe avarii, dar asta nu înseamnă că dacă te concentrezi pe zonele ale a nu o să îți crape în altă parte. Însă, numărul de avarii, așa cum calitatea a crescut din iarnă în iarnă, așa și numărul de avarii a scăzut și anul ăsta, eu sper ca iarna asta să fie mai bine”, a declarat Nicușor Dan, la Digi24.

Citește și Când se dă drumul la căldură în București! Termoenergetica a făcut anunțul mult așteptat de bucureșteni