RO Vaccinare: În ziua când se împlineşte un an de la primul caz de Covid din ţara noastră, România se află pe locul 7 la nivel global în topul vaccinărilor cu ambele doze

Pagina de Facebook a campaniei de vaccinare din România, RO Vaccinare, a publicat vineri un top al ţărilor cu cea mai mare rată de imunizare cu ambele doze, un clasament în care ţara noastră se află pe un onorant loc 7 la nivel mondial, dar aceasta nu este singura surpriză.

26 feb. 2021, 17:31
RO Vaccinare: În ziua când se împlineşte un an de la primul caz de Covid din ţara noastră, România se află pe locul 7 la nivel global în topul vaccinărilor cu ambele doze

RO Vaccinare: România se află pe locul 7, la nivel global, în topul vaccinărilor împotriva COVID-19 cu ambele doze, se arată pe pagina de Facebook a Platformei naţionale de imunizare, iar o altă mare surpriză este Serbia, care se află pe locul 3. Sârbii au un număr puţin mai mic de doze administrate decât România, 1.363.873 faţă de 1.486.907, dar procentual au 7,1% de imunizaţi cu ambele doze, faţă de 3,2% în România, care are o populaţie mult mai mare.

Potrivit datelor CNCAV, preluate dintr-o analiză Bloomberg, România se situează pe locul 2 în Europa în ceea ce privește persoanele vaccinate cu ambele doze.

Top mondial vaccinare

La nivel european, țara noastră se clasează pe locul 6 la mai mulți indicatori, precum numărul total de doze administrate, numărul de doze administrate raportat la 100 de persoane și media dozelor administrate zilnic (29.526 doze).

Loc 6- Total doze administrate;

Loc 6- Doze administrate raportat la 100 de persoane;

Loc 2- Persoane vaccinate cu ambele doze;

Loc 6- media dozelor administrate zilnic: 29.526 doze.

Mai mult de 225 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în 100 de țări, conform celor mai recente estimări făcute de Bloomberg, fiind utilizate 6.07 milioane de doze pe zi la nivel global.

RO Vaccinare: Când va scăpa România de restricţii

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a vorbit despre provocările pe care le-a întâmpinat și despre momentul în care ne-am putea întoarce la normalitate, adică la o viaţă fără restricţiile impuse de autorităţi pentru a controla răspândirea noului coronavirus.

„Eu aș spune că toată campania e o provocare. Am început de la elaborarea strategiei alături de colegii noștri din toate ministerele implicate. Am începutl cu dezvoltarea planului de implementare, organizare logistică, rețeteaua de distribuție, resura umană, care a trebuit să fie identificată în fiecare județ”, a spus Valeriu Gheorghiță la AlephNews.

Citeşte şi: Un an de la primul caz de COVID în România. Ce s-a schimbat și ce urmează pentru români