Robert Cazanciuc: De când sunt eu ministru nu s-a pus problema reînfiinţării SIPA

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, vineri, la Craiova, că pe perioada mandatului său nu s-a pus problema de reînfiinţare a SIPA (Serviciul Independent pentru Protecţie şi Anticorupţie al MJ – n.red.), transmite Agerpres.

18 iul. 2014, 19:39
Robert Cazanciuc: De când sunt eu ministru nu s-a pus problema reînfiinţării SIPA

‘Pe perioada mandatului meu nu s-a pus problema de reînfiinţare a SIPA, dar acest lucru nu înseamnă că în cadrul administraţiei penitenciarelor nu sunt lucruri de care ar trebui să ştim. Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) are o mică structură de combatere a criminalităţii şi terorismului’, a spus Cazanciuc.

Ministrul Justiţiei a mai spus că, în opinia sa, în contextul actual nu se pune problema reînfiinţării unui serviciu de o mai mare amploare, pentru că Direcţia de prevenire şi combatere a criminalităţii şi terorismului din cadrul ANP poate gestiona situaţia din penitenciare fără a exista pericole adiacente.

Robert Cazanciuc, care a participat vineri la inaugurarea lucrărilor de execuţie a Palatului de Justiţie din Craiova, a vizitat instanţele din Caracal şi Segarcea, ultima fiind o instanţă aflată pe lista celor care se desfiinţează. Cazanciuc a vizitat şi Centrul de Minori şi Tineri din Craiova despre care a spus că are condiţii din cele mai decente pe care le poate oferi sistemul penitenciar.