Robert Cazanciuc: Oameni care se cred responsabili în România utilizează necunoaşterea legii ca armă politică

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat marţi că interpretarea de către liberali drept o ameninţare a apelului său la respectarea unor proceduri legale în demersul de a organiza proteste arată că "oameni care se cred responsabili în statul român utilizează necunoaşterea legii ca armă politică".

09 iun. 2015, 09:41
Robert Cazanciuc: Oameni care se cred responsabili în România utilizează necunoaşterea legii ca armă politică

Robert Cazanciuc a calificat drept regretabil faptul că liderii PNL nu au înţeles mesajul său privind faptul că organizarea unor „manifestări politice ilegale”, care au scopul de a „împiedica exercitarea puterii” de către Parlament sau Guvern, poate atrage răspunderea penală.

În urma acestei afirmaţii, membrii Partidului Naţional Liberal au considerat că ministrul Justiţiei i-a ameninţat.

În replică la reacţia PNL, Cazanciuc spune că probabil liderii acestui partid au înţeles corect poziţia sa, dar folosesc necunoaşterea legii ca armă politică.

„Din păcate, nu au înţeles sensul declaraţiei mele. A fost un apel la raţiune şi respectarea procedurilor legale. Cred că domnul Blaga a citit corect acea declaraţie a mea şi a făcut un apel spunând că vor fi respectate procedurile legale. Acela era spiritul declaraţiei mele. Pe de altă parte aş face un apel la cei din conducerea opoziţiei, în special la cei care au studii juridice, să nu confunde lucrurile. Apelul la utilizarea procedurilor legale nu înseamnă în niciun caz ameninţare. E destul de trist să vezi că oameni care se cred responsabili în statul român utilizează necunoaşterea legii ca armă politică”, a spus Cazanciuc, la o conferinţă a directorilor de sistemul penitenciar.

Cazanciuc a apreciat că PNL utilizează o acţiune a procurorilor pentru a cere demiterea Guvernului, lucru care „este contrar intereselor României în momentul de faţă”.