Robert Cazanciuc: Raportul MCV e mai bun decât cel de anul trecut

Raportul de evaluare a progreselor înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare de anul acesta este mai bun decât cel de anul trecut, a afirmat, miercuri, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, citat de Agerpres.

22 ian. 2014, 11:02
Robert Cazanciuc: Raportul MCV e mai bun decât cel de anul trecut

”Raportul de anul acesta este mai bun decât cel de anul trecut. S-a revenit la structura de evaluare anterioară cu cele patru condiționalități, fiind eliminate recomandările referitoare la statul de drept”, a adăugat ministrul Justiţiei.

România a făcut progrese în numeroase domenii de la ultimul raport în cadrul MCV, a declarat miercuri, la Bruxelles, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray.

„Bilanțul instituțiilor-cheie din domeniul judiciar și în materie de integritate a rămas pozitiv, în ciuda unor circumstanțe uneori dificile. A continuat adoptarea unor modificări legislative necesare și îndelung așteptate, iar spiritul de cooperare dintre instituțiile judiciare și Ministerul Justiției contribuie la soluționarea problemelor de ordin managerial. În acest sens, situația a beneficiat de atmosfera mai calmă din punct de vedere politic din ultimii ani”, a spus Mark Gray, care a prezentat ultimul raport privind progresele înregistrate de România în cadrul MCV.
Purtătorul de cuvânt al executivului comunitar a adăugat că, cu toate acestea, persistă preocupările legate de independența sistemului judiciar și sunt multe exemple de rezistență la măsurile în materie de integritate și anticorupție.