FABULOS! Un român este PRIMUL STRĂIN patron la un club din EMIRATELE ARABE UNITE

Robert Cristian Trif (35 de ani), fost impresar, este primul proprietar de club străin din Emiratele Arabe Unite. Athletic Dubai a depus documentaţia pentru înscrierea în liga a doua.

21 oct. 2014, 19:10
FABULOS! Un român este PRIMUL STRĂIN patron la un club din EMIRATELE ARABE UNITE

Robert Cristian Trif şi-a lansat oficial clubul în cadrul unei conferinţe de presă. Athletic Dubai ar putea evolua în cea de-a doua ligă după ce Al Raams şi Al Jazira Al Hamra, ambele din Ras Al Khaimah, şi Al Arabi, din Umm Al Quwain, s-au desfiinţat, informează gulfnews.com.

„Strategia mea este pe termen lung. Sunt interesat să construiesc un club care se va putea susţine, iar în cinci ani să câştige titlul naţional. În decurs de doi ani vrem să promovăm în prima ligă, iar în al treilea an să avem o poziţie stabilă, urmând ca în al cincilea an să jucăm în Liga Campionilor Asiei”, a spus Trif. Potrivit sursei citate, tehnicianul Ilie Balaci este favorit să ocupe postul de antrenor principal.

Robert Trif a înfiinţat în 2010, la Dubai, firma de impresariat sportiv Euro World Sports Agency, el reuşiind să îi transfere în Asia pe Nicolas Anelka (Shanghai Shenhua), Raul Gonzalez (Al Sadd), Mirel Rădoi (Al Hilal, Al Ain), dar şi pe Diego Armando Maradona ca antrenor la Al Wasl (Emiratele Arabe Unite).

Pe lângă jucătorii pe care îi impresariază, Trif i-a adus în Asia şi pe tehnicienii Ion Marin (Kuwait), Cosmin Olăroiu (Emiratele Arabe Unite) sau Florin Motroc (Iordania).