Robert Kubica va pilota un monopost de Formula 1. Acum şase ani scăpa MIRACULOS dintr-un accident horror VIDEO

Robert Kubica, unul dintre cei mai talentaţi piloţi din Marele Circ la începutul acestui deceniu, va reveni la volanul unui monopost de Formula 1, la şase ani după ce a fost implicat într-un grav accident la un raliu din Italia, care i-a întrerupt promiţătoarea carieră.

06 iun. 2017, 08:57
Robert Kubica va pilota un monopost de Formula 1. Acum şase ani scăpa MIRACULOS dintr-un accident horror VIDEO

Robert Kubica şi-a început cariera în Formula 1 în 2006, la BMW-Sauber, iar din 2010 a trecut la Renault. În cea mai populară serie automobilistică, polonezul a luat startul de 76 de ori, s-a clasat pe podium de 12 ori şi a câştigat o cursă, Marele Premiu al Canadei, în 2008, an în care a ocupat locul al patrulea în clasamentul general al piloţilor.

Din nefericire, după numai cinci sezoane, la 5 februarie 2011, Kubica a fost implicat într-un grav accident la Raliul Ronde di Andora. El a fost supus la cinci intervenţii chirurgicale, după ce a suferit mai multe fracturi la mâna şi piciorul drepte. O consecinţă a rănilor suferite a fost pierderea funcţiilor motrice ale mâinii drepte. El s-a recuperat treptat, dar nu a mai putut conduce un monopost de Formula 1.

Kubica nu a abandonat cursele şi a concurat în raliuri, câştigând, în 2013, WRC-2. Visul de a concura din nou la volanul unui monopost nu l-a părăsit niciodată. Robert Kubica a testat o maşină GP3, una de Formula E şi pe simulator.

În vârstă de 32 de ani, polonezul va conduce, marţi, un monopost Lotus E20 din 2012, la Valencia. Maşina va fi pilotată şi de actuala rezervă de la Renault Sport F1, rusul Serghei Sirotkin, probabil pentru a stabili timpi de comparaţie.

Presa auto internaţională speculează posibilitatea ca, în cazul unui test reuşit, Kubica să devină o soluţie încă din acest sezon pentru Renault, echipă la care britanicul Jolyon Palmer are evoluţii dezamăgitoare, în comparaţie cu coechipierul său, germanul Nico Hulkenberg.

În 2007, polonezul fusese protagonistul unui accident teribil şi într-o cursă de Formula 1: