EXCLUSIV | Robert Negoiță, despre o posibilă candidatură la Primăria Capitalei: „Avem atât de multe proiecte”

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a vorbit, la România TV, despre comasarea alegerilor, despre o candidatură la Primăria Capitalei și proiectele pe care le are în desfășurare la Sectorul 3.

15 feb. 2024, 22:25
EXCLUSIV | Robert Negoiță, despre o posibilă candidatură la Primăria Capitalei: „Avem atât de multe proiecte”

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a explicat care sunt argumentele pro și contra pentru comasarea alegerilor.

„Ne și ajută, ne și încurcă. Sunt aspecte pozitive și altele mai puțin. Să faci campanie în august e destul de complicat că n-ai cu cine să stai de vorbă. În mai e altceva decât în august. Atunci poți să faci campanie. În septembrie, când mulți nu se adună de prin concedii, e prima săptămână de școală, e mai complicat, numai la alegeri nu sunt oamenii cu gândul”, a declarat Robert Negoiță.

Victor Ciutacu: De ce v-ar încurca?

„Situația mai puțin fericită e acolo unde se schimbă primarii și timp de mai bine trei luni ai doi primari, unul în funcție și unul ales. Conform Constituției, eu ar trebui să-mi duc mandatul până în ultima zi. Sunt și unele riscuri din acest punct de vedere că e o perioadă mai lungă de când se aleg până când intră în funcție. Dar până la urmă trebuie analizat cu atenție și văzut care e răul cel mai mic”.

Victor Ciutacu: Veți candida la Primăria Capitalei?

„Nu știu de unde ați înțeles chestiunea aceasta. Avem atât de multe proiecte pe care îmi doresc să le ducem la capăt. Nu candidez la Primăria Capitalei. Nu am avut nicio discuție, nu am nicio intenție de acest gen”.

Victor Ciutacu: Sunteți printre primarii de succes, la al treilea mandat, și de fiecare dată ați câștigat confortabil. De ce nu vreți mai mult?

„Cine începe duce la bun sfârșit – e o zicală foarte înțeleaptă și care trebuie respectată. Sunt niște proiecte mari începute la Sectorul 3 și am mari speranțe că viitorul primar general măcar nu ne va bloca. Hala LaMinor, care se va maturiza în 3 – 4 de zile, va fi o mândrie. E cea mai mare clădire din România, după Palatul Parlamentului. Va deveni un oraș în casă, va fi centrul Bucureștiului în 3 – 4 ani. Va fi un social hub de mai mare dragul. Vom avea tot ce înseamnă tot ce înseamnă primărie și subordonate în același loc și ocupăm 10% din suprafața halei. Restul de 90% va fi cu destinație de cultură, educație, sport, locuri de muncă, birouri, etc”.

Victor Ciutacu: Ați putea colabora cu Gabriela Firea dacă va candida din nou și va câștiga Primăria Capitalei?

„A nu se înțelege că eu nu am vrut să colaborez cu actualul primar. Cu orice om care-i normal la cap și e de găsit, răspunde la mesaje, la telefon. El nu răspunde. Doamna Firea răspunde, nu am avut niciodată problema asta. Cu absolut oricine aș putea colabora”.