Robert Negoiță, în război cu Nicușor Dan. A anunțat că face demersuri pentru recuperarea terenului retrocedat din parcul IOR

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a început demersurile pentru recuperarea terenului retrocedat din parcul IOR.

15 nov. 2023, 10:57
Robert Negoiță, în război cu Nicușor Dan. A anunțat că face demersuri pentru recuperarea terenului retrocedat din parcul IOR

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat că a început demersurile pentru salvarea terenului retrocedat ilegal din parcul IOR.

”Ne luptam. Suntem consecvenți. Nu ne lasam, chiar daca nu ne este ușor mai ales ca avem advesari puternici și iată  Primaria generală și primarul general îi sprijină pe față. Facem tot ce putem și de aceea salut inițiativa Organizației PSD de la Sectorul 3 care organizează joi, la ora 16, un protest in fata Primariei generale.

 

Robert Negoiță: primarul general a recunoscut public că bucata retrocedată din IOR a fost parc, parcurile nu se retrocedează

Despre amenda dată de primaria Capitalei proprietarei terenului Maria Cocoru, edilul Robert Negoiță spune că ”e o prosteala pe fata”. ”Este total in afara legii , o spun cu regret asta este realiatea. Eu sper sa plateasca acesti bani, problema de fond nu este rezolvata. Ne vrem parcul inapoi, daca platesc amenda si raman cu terenul nu ramanem cu nimic”, a mai spus Negoiță, completând că acel teren a fost parc, iar retrocedarea este ilegală. ”Avem obligatia sa facem demersuri pentru a îl recupera”, a mai spus Robert Negoiță la România TV.

”Acum mai bine de 7 – 8 luni de zile isi dadea termen de 6 sapt sa vina cu un plan de readucere a aceei zone inapoi, si in loc sa vina cu acel plan a venit cu gogoasa asta, balon se sapun, cu asta ne livreaza primarul general, gogosi”, îil acuză Robert Negoiță pe Nicușor Dan.

”Am atacat in 2019, am castigat procesul. A existat o hotarare judecatoreasca aceea retrocedare, nulitate absolută asupra acelui document. Primaria generala a facut recurs si in recurs a cerut sa nu fie acceptată primaria sectului 3 ca fiind calitate in dosar si am pierdut. (…) Daca acest teren va fi retrocedat, anulata decizia, el se va intoarce in patrominouul municipalitatii, si asa s-a constatat ca primaria generala nu este interesata de acel teren”.

Reamintim că Prefectura Municipiului Bucureşti a atacat deja în instanţă dispoziţiile de retrocedare a unei bucăți din parcul IOR din 2005.

„Robert Negoiţă este primul primar care în anul 2013 a luat decizia de a introduce o acţiune în instanţă prin care a cerut constatarea nulităţii absolute a dispoziţiilor de retrocedare emise în 2005 de fostul primar Adriean Videanu. Preocuparea primarului Robert Negoiţă pentru restabilirea situaţiei juridice a terenului de 12 hectare din parcul IOR este firească. Asocierea noastră în demersul de sensibilizare a primarului general pentru promovarea unei acţiuni în instanţă este normală. Mă bucur că este alături de noi la mitingul pe care îl organizăm joi, 16 noiembrie”, a declarat Adrian Ţuţuianu, secretar general adjunct al Guvernului, într-o conferință de presă.