Robert Negoiță, plângere penală la Parchetul General împotriva lui Nicușor Dan pentru abuz în serviciu

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiță s-a prezentat vineri dimineață la Parchetul General pentru a depune o plângere penală împotriva lui Nicușor Dan pentru abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu.

22 mart. 2024, 10:33
Robert Negoiță, plângere penală la Parchetul General împotriva lui Nicușor Dan pentru abuz în serviciu
Robert Negoiță, plângere penală la Parchetul General împotriva lui Nicușor Dan pentru abuz în serviciu

Robert Negoiță îi face plângere penală la Parchetul General primarului general al Capitalei Nicușor Dan pentru abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu.

”Astăzi (vineri – n.r.), şi o spun cu regret, nimeni nu are nevoie de scandal. Eu nu-mi doresc aşa ceva, eu îmi doresc colaborare. Astăzi, când discutăm, sunt deschis la orice discuţie, la orice colaborare în ideea de a rezolva impasul în care ne aflăm. Am aici o plângere penală împotriva primarului general şi împotriva persoanei fizice care se numeşte Nicuşor Dan, de abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu. De ce? Pentru că avem proiecte ale Primăriei Sector 3 transmise de ani de zile către Primăria Generală, proiecte care n-au fost promovate niciodată”, a declarat Robert Negoiţă, la intrarea în sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit edilului, legea prevede că, în momentul în care ai un proiect, primăria e obligată ca, în termen de 30 de zile, să dea aviz pentru a intra în Consiliul General.

„Avizul poate fi favorabil sau negativ, dar el trebuie să existe. Mai mult decât atât – avem un document semnat de primarul general care interzice colegilor din primărie, departamentelor, direcţiilor să elaboreze acel document, ceea ce înseamnă că dacă nu emit acel document este abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave. Faptul că interzice colegilor să elaboreze acel document înseamnă instigare la abuz în serviciu, adică instigare la comiterea de infracţiuni”, a explicat Robert Negoiţă.

Primarul Robert Negoiță susține că a încercat să discute personal cu Nicușor Dan, pentru a evita „blocajele în administrație”, însă, nu a i-ar fi răspuns la telefon.

„Am încercat să vorbesc de mai multe ori cu primarul general, însă nu a răspuns nici la telefon. Sper să conștientizeze că este foarte ilegal ceea ce face și să-și modifice comportamentul, astfel încât să colaborăm pentru această perioadă care a mai rămas din mandat, în interesul cetățenilor”, a declarat primarul Robert Negoiță, în fața Parchetului General.

Citește și: Vești bune pentru locuitorii Sectorului 3! Primăria condusă de Robert Negoiță va construi un pod peste râul Dâmbovița

Negoiță spune că i se interzice ilegal să refacă aleile pietonale, cu precădere cele din apropierea unităților școlare. Iar cel mai recent conflict cu Poliția Locală a avut loc zilele trecute.

„Avem autorizație, toate avizele necesare să lărgim această zonă 100 metri, astfel încât să putem să avem un trafic mai fluid. (…) Iată ce se întamplă când discutăm acum, aici – avem niste inși trimiși de primarul general, poliția de la Municipiul Bucuresti, uitați-i. Dânșii au venit aici trimiși de Primarul General, intră peste oameni în șantier să le ia lopețile din mână. Și-au terminat toate problemele, nu mai au nimic de rezolvat în București! Principala problemă a Bucureștiului este traficul rutier, trebuie să fludizăm traficul rutier”, a mai spus Robert Negoiță.

Citește și: Apelul lui Robert Negoiţă pentru locuitorii sectorului 3: „Trebuie să creştem rata de colectare selectivă a deşeurilor”