Robert Negoiţă, despre excluderea din PSD: Delictul de opinie nu mai este condamnat de multă vreme

Primarul Sectorului 3 din Bucureşti, PSD-istul Robert Negoiţă a declarat joi, înainte de şedinţa CExN, că delictul de opinie nu mai este condamnat de multă vreme.

27 nov. 2014, 10:17
Robert Negoiţă, despre excluderea din PSD: Delictul de opinie nu mai este condamnat de multă vreme

Negoiţă a făcut aceste declaraţii după ce a cerut retragerea partidului de la guvernare, în urma pierderilor alegerilor prezidenţiale de către Victor Ponta.

Ca urmare a acestei solicitări, mai mulţi lideri au cerut excluderea lui Negoiţă şi a altor personalităţi din partid.

Întrebat dacă ştie despre lista de persoane care vor fi excluse din partid, Negoiţă a răspuns: „Care listă, cine a făcut-o? Nu discutăm ipoteze, nu discutăm ipoteze. Delictul de opinie nu mai este condamnat de multă vreme, doar pe vremea de tristă amintire erau condamnate delictele de opinie. Vă mai spun o chestiune, chiar cred că e penibil să comentăm asemenea chestiuni pe surse, neasumate, este penibil.  Cu chestii dintr-astea pe surse, mie mi se pare că e profund în neregulă şi ne ducem cu toţii în derizoriu, ceea ce nu ne dorim nici unii dintre noi”.

Dan Şova: Nu cred că voi fi EXCLUS. Este un zvon de presă. Nu am făcut RĂU partidului

Aceste afirmaţii vin în contextul în care social-democraţii se reunesc joi în cadrul Comitetului Executiv Naţional, la sediul central al PSD – prima reuniune într-un for de conducere după alegerile prezidenţiale din 16 noiembrie.

Pe agenda discuţiilor se află rezultatul alegerilor, precum şi strategia pentru perioada următoare. De asemenea, premierul Victor Ponta, preşedintele PSD, ar putea prezenta un guvern restructurat, care să fie supus aprobării CExN.

CITEŞTE ŞI ŞEDINŢĂ TENSIONATĂ LA PSD, după alegeri. Social-democraţii decid data Congresului şi posibile EXCLUDERI