Robert Turcescu, intrigat de imaginile în care ar apărea Clotilde Armand lângă sacii cu voturi. „Ne aflăm de 10 luni de zile în plin mister. E mai ceva decât un serial cu Sherlock Holmes”

Jurnalistul Robert Turcescu a comentat, în direct la România TV, controversele generate de noile imagini în care ar apărea Clotilde Armand în sala cu sacii cu voturi la Biroul Electoral de Sector. Fostul deputat a reclamat un element care e "născător de semne de întrebare": "în câte situaţii aţi văzut în ultimii 30 de ani şi de când se fac alegeri în România imagini în care aleşi sau candidaţi la momentul respectiv, observatori năvălesc la un moment dat într-o sală în care sunt depozitaţi sacii cu voturi?"

09 aug. 2021, 13:34
Robert Turcescu, intrigat de imaginile în care ar apărea Clotilde Armand lângă sacii cu voturi. „Ne aflăm de 10 luni de zile în plin mister. E mai ceva decât un serial cu Sherlock Holmes”

Robert Turcescu a afirmat, într-o intervenţie telefonică la România TV, că au trecut 10 luni de la momentul în care au apărut suspiciuni privind posibila fraudare a alegerilor de la Sectorul 1, însă nici până în prezent anchetatorii nu au făcut lumină în acest caz.

„Dacă ascultăm declaraţia lui Clotilde Armand, vedem la un moment dat că se include practic între cei care au pătruns în acea cameră. Au fost invitaţi. Ne aflăm de 10 luni de zile în plin mister. E mai ceva decât un serial cu Sherlock Holmes!

Cine este persoana aceea în alb care seamănă foarte bine cu Clotilde Armand, care are părul lung, care este înaltă cât Clotilde Armand? Câţi oameni au intrat în până la urmă în sala aceea? Mii de persoane, de nu pot fi identificate?”, a spus Robert Turcescu, la România TV.

Fostul parlamentar PMP a amintit că a indicat-o pe deputata USR PLUS Diana Buzoianu c-ar apărea în imagini, însă aceasta a negat.

„Eu când am indicat-o pe deputata USRPLUS Buzoianu că posibil să fie în acele imagini şi să nu fie Clotilde Armand, am citat nişte informaţii care au apărut în octombrie anul trecut în care am menţionat numele doamnei Buzoianu. Doamna Buzoianu nu mi-a zis absolut nimic… Nici că da, nici că nu.

Astăzi, în postarea în care am întrebat public şi am somat-o public să răspundă dacă este ea sau nu este ea în acele imagini, doamna Buzoianu spune că nu este dânsa.

Atunci, cine e acea persoană care seamănă cu Clotilde Armand?”, s-a întrebat jurnalistul.

Citeşte şi: Apar noi detalii de la frauda din Sectorul 1. Camerele de supraveghere ar fi fost acoperite cu hârtie. Dan Tudorache: Hârtia de pe camera unde erau voturile s-a dezlipit!

Robert Turcescu, intrigat de imaginile în care ar apărea Clotilde Armand lângă sacii cu voturi. „Suntem din nou într-un serial poliţist. N-am văzut aşa ceva în 30 de ani de democraţie”

„Suntem din nou într-un serial poliţist. Măcar să ne spună domnul procuror Sprîncu…. Am lista cu persoanele care au pătruns acolo. Nu puteau să intre orice persoană de pe stradă în locul în care erau depozitaţi sacii cu voturi.

Mi se pare absolut uluitor! E aproape un an de zile deja de când discutăm ce s-a întâmplat la biroul electoral de sector”, a afirmat Turcescu.

„A fost sau nu a fost ceva acolo? Reclam un singur lucru care e născător de semne de întrebare pentru orice om care mai are minţile acasă: domnule, în câte situaţii aţi văzut în ultimii 30 de ani şi de când se fac alegeri în România imagini din categoria în care aleşi sau candidaţi la momentul respectiv, observatori năvălesc la un moment dat într-o sală în care sunt depozitaţi sacii cu voturi.

Când aţi mai văzut astfel de imagini? Da, pot apărea observatorii care împreună cu BES, cu şeful biroului, să numere procesele verbal, să le confrunte cu ceea ce au la dispoziţie preşedintele BES..

Asta cu oamenii care năvălesc în sacii cu voturi mi se pare absolut halucinant. N-am văzut aşa ceva în 30 de ani de democraţie”, a conchis jurnalistul.

Citeşte şi: Adrian Năstase, șocat de imaginile cu Clotilde Armand din noaptea fraudei: ”Scena cu reziștii care își băgau mâna în sacii cu buletine de vot de la sectorul 1 este halucinantă”