EXCLUSIV. Robert Turcescu, primele declaraţii după deconspirare:NU FUG de nimic. Sper să am JUDECĂTORI DREPŢI

Robert Turcescu a declarat, în exclusivitate pentru România TV, că după ce a dezvăluit că a fost locotenent-colonel sub acoperire nu a simţit nevoia să mai dea explicaţii suplimentare în faţa nimănui şi că o va face doar în faţa autorităţilor competente, atunci când acestea îi vor cere. 

24 sept. 2014, 14:11
EXCLUSIV. Robert Turcescu, primele declaraţii după deconspirare:NU FUG de nimic. Sper să am JUDECĂTORI DREPŢI

Robert Turcescu, ofiţer sub acoperire. Robert Turcescu a dezvăluit, la România TV, că ultimele zile, cele de după dezvăluirea privind statutul său de ofiţer acoperit în cadrul Armatei, au fost cele mai fericite din viaţa sa, exceptând-o pe cea în care i s-a născut copilul.

Sunt cele mai fericite zile din viata mea, daca nu iau in calcul nasterea copilului. Mai mult de atat nu am de spus. Ceea ce am avut de spus, am spus; ce am avut de aratat, am aratat”, a declarat Robert Turcescu.

Jurnalistul a precizat că îşi doreşte să aibă parte de judecători drepţi, în faţa cărora va spune „absolut tot, cu jurământ, cu mâna pe Biblie”, şi a subliniat că nu simte nevoia să se justifice în faţa opiniei publice.

 

Robert Turcescu: „Nu mi-e frică de ce se va întâmpla. Vreau să ajung în faţa unui judecător” VIDEO

„De acum inainte nu la mine e responsabilitatea judecarii. Tot ce imi doresc e sa existe judecatori drepti, iar eu sa spun tot ceea ce spun in fata celor indreptatiti sa judece. Cei care judeca pro sau contra… e dreptul lor, dar eu, Robert Turcescu, ma vad in situatia in care vreau sa ajung in fata unui judecator drept. Nu eu sunt cel care decide ce am facut, ce nu am facut. Eu am avut un sac in spinare, l-am carat, dar acum l-am dat jos si ma simt impacat„, a precizat Robert Turcescu.

Nu fug de nimic, m-ati gasit acasa, am stat de vorba, nu vreau sa comentez. Nu vreau sa ma justific in fata opiniei publice. Daca vreau sa spun ceva, voi spune in fata celor care trebuie, nu la televizor, nu in fata portii”, a mai spus Robert Turcescu.

Robert Turcescu, locotenent sub acoperire. Pe blogul jurnalistului Robert Turcescu a aparut duminica o postare intitulata „Marturisire si spovedanie”, in care acesta scrie ca a fost „lt.-colonel sub acoperire”.

Citeşte şi ROBERT TURCESCU, ofiţer acoperit. Fost ministru al Apărării: Parchetul Militar ar trebui să se autosesizeze

„Da, am fost lt.-colonel sub acoperire. Public mai jos citeva dintre statele de plata, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales sa nu-l tradez pe bunul Dumnezeu si sa fac aceasta marturisire publica. Refuz sa fiu Iuda in fata lui Christos, chiar daca astazi, celor ce vor citi si vor vedea acest text poate ca nu le va fi foarte clar ce se intimpla.

Robert Turcescu, primul gest după două zile de tăcere

Rugati-va pentru mine si cu mine sa fim iertati si izbaviti. Sint pregatit sa indur oprobiul public, il merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecatori drepti. Cu Dumnezeu inainte si va fi bine! Va cer iertare tuturor”, era mesajul postat pe blogul jurnalistului Robert Turcescu.

Robert Turcescu, decizie RADICALĂ după deconspirare. ANUNŢUL făcut pe Facebook

Ulterior, Robert Turcescu a confirmat, la B1 TV, că postarea apărută duminică pe blogul său, precum că a fost ofiter acoperit, îi aparţine. El a mai spus că „mărturisirea” este scrisa de el, ca documentele sunt reale si ca acum se simte eliberat si fericit. Ministerul Apărării Naţionale sau o altă instituţie abilitată nu au confirmat sau infirmat „spovedania” lui Robert Turcescu.

Robert Turcescu riscă închisoarea după autodenunţ. Deputat, fost ofiţer MApN: Pe mine nu m-a convins