Numele Robertei Anastase, pomenit în dosarul Gala Bute

Numele fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, apare în dosarul Gala Bute în care Elena Udrea este inculpată. 

01 mart. 2015, 08:33
Numele Robertei Anastase, pomenit în dosarul Gala Bute

Judecătorii o pomenesc şi pe Roberta Anastase în motivarea deciziei de arestare. Aceasta ar fi fost martor la o discuţie privind o mită primită de Elena Udrea, scrie stiripesurse.ro

Citeşte şi: DOSARUL GALA BUTE. Elena Udrea vrea să fie confruntată cu denunţătorii ei

Declaraţia lui Adrian Gărdean: „Nastasia Gheorghe, secretarul general al MDRT, a organizat o masă la o pensiune de pe Valea Prahovei. La această masă a participat şi doamna Udrea. Din câte îmi amintesc, la această masă a fost prezentă și Roberta Anastase, împreună cu prietenul/soțul ei de atunci. În cadrul acestei discuţii, doamna Udrea mi-a spus toate aspectele financiare, în legătură cu plăţile care urmau să se facă către S.C. Termogaz Company S.A. Mi-a spus că va fi nevoie ca în schimbul derulării contractului, să dăm înapoi nişte bani prin contracte de sponsorizare”.

Consilierul Ştefan Lungu ar fi intermediat şi o altă tranzacţie ilegală de 200.000 de euro. Potrivit DNA, el ar fi primit banii într-o pungă de la omul de afaceri Adrian Gărdean. Suma ar fi dat-o mai departe lui Gheorghe Nastasia, dar acesta nu i-a înmânat-o Elenei Udrea pentru că nu ştia nimic despre bani. Punga s-ar fi întors la Gărdean prin acelaşi consilier .

Citeşte şi: Elena Udrea, mesaj din spatele gratiilor privind CIRCUITUL DENUNŢURILOR

Ieri, Elena Udrea a fost chemată încă o dată în fața procurorilor și i s-a anunțat sechestrul pe avere.

Elena Udrea va ajunge în 5 martie încă o dată în faţa instanţei Supreme. Atunci, avocații ei vor încerca să înlocuiască măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu.