Roberta Anastase: Ponta vrea să îşi fidelizeze partidele mici, în vederea unei eventuale moţiuni de cenzură

Vvicepreşedintele PNL, Roberta Anastase, a declarat, la RFI, că premierul Victor Ponta vrea să-şi fidelizeze partidele mici din Parlament, în vederea unei eventuale moţiuni de cenzură la adresa Executivului. Potrivit acesteia, PNL va decide în şedinţa de grup dacă va vota noul Cabinet.

15 dec. 2014, 10:01
Roberta Anastase: Ponta vrea să îşi fidelizeze partidele mici, în vederea unei eventuale moţiuni de cenzură

„Faptul că Victor Ponta renunţă la zona tehnocrată cu care se lăuda cu ceva timp în urmă şi preferă să-şi consolideze majoritatea în Parlament, pentru că despre asta vorbim în momentul de faţă. În ultimele zile am văzut un efort disperat al lui Victor Ponta de a-şi consolida majoritatea în Parlament, cedând ministere importante către partide mici sau, dacă vreţi, foarte mici în ceea ce priveşte componenta electorală, dar care măsoară un număr mare de parlamentari. Victor Ponta a dorit să-şi fidelizeze aceste partide, în vederea unei eventuale moţiuni de cenzură„, a spus Roberta Anastase.

Întrebată cum va vota PNL în Parlament, Roberta Anastase a ezitat să răspundă tranşant: „Noi am spus de la început că nu susţinem Guvernul Ponta şi continuăm linia Opoziţiei (…). Evident, vom avea o şedinţă de grup. Premisa de la care am pornit de câtva timp a fost că nu vom vota, dar prefer să nu afirm eu asta înainte, ci să existe o dezbatere în grup, în urma căreia vom lua decizia (…). Dacă mă întrebaţi, opţiunea mea, personală, este aceea de a nu vota pentru acest Guvern, dar nu mă pot hazarda să vorbesc în numele unui întreg grup parlamentar”.

Întrebată cum i s-ar părea ideea unui Guvern de uniune naţională, Roberta Anastase a răspuns: „În momentul de faţă, mi se pare o discuţie care nu are legătură cu prezentul”.

CITEŞTE ŞI ZI DE FOC pentru Guvernul Ponta. Noul cabinet, la vot în Parlament. Miniştrii noi, audiaţi în comisii