Roboţelul umanoid NAO, una din surprizele AIWO 2013, eveniment dedicat inteligenţei artificiale

Roboţelul umanoid NAO este una dintre surprizele pregătite participanţilor la cea de-a treia ediţie a AI-MAS Winter Olympics (AIWO) 2013, eveniment internaţional dedicat inteligenţei artificiale, care va avea loc sâmbătă 23 fabruarie la Universitatea Politehnică din Bucureşti.

21 feb. 2013, 12:39
Roboţelul umanoid NAO, una din surprizele AIWO 2013, eveniment dedicat inteligenţei artificiale

AI-MAS Winter Olympics (AIWO) reuneşte pe 23 februarie reprezentanţi ai mediului academic naţional şi internaţional, dar şi din industrie, din dorinţa de a împărtăşi viziuni şi rezultate ale cercetării în domeniul Inteligenţei Artificiale (IA).

Aflat la a treia ediţie, AIWO se adresează tuturor celor interesaţi de IA, fiind structurat în 3 secţiuni: AI Talks, AI Olympics şi AI Village. AI Talks reprezintă o serie de prezentări tehnice interactive, referitoare la cele mai recente inovaţii, descoperiri şi provocări din domeniul inteligenţei artificiale.

Prezentările vor fi susţinute atât de reprezentanţi din industrie, cât şi de oameni de ştiinţă de renume. Secţiunea se adresează tuturor pasionaţilor de tehnologie, creând un spaţiu ideal pentru împărtăşirea de cunoştinţe şi experienţă. Ca şi la ediţiile anterioare, companiile Google şi Facebook vor fi prezente la eveniment, oferind participanţilor nu doar posibilitatea de a le cunoaşte specificul activităţii în detaliu, ci şi oportunităţi de cariera internaţionale.

AI Olympics reprezintă un concurs de soluţii inteligente dezvoltate de studenţi. Competiţia constă într-o provocare numită Crafting Quest 3, care testează gândirea strategică şi abilităţile participanţilor de a folosi tehnici de IA.  Vor exista mai multe runde de evaluare, în care concurenţii pot testa performantă soluţiei lor în comparaţie cu cele ale celorlalte echipe. Proba finală se va desfăşura live pe 23 februarie, în cadrul evenimentului, iar premiile însumează 3.000 de euro.

AI Village este o expoziţie de proiecte de cercetare şi aplicaţii inovatoare din IA, dezvoltate în cadrul universităţilor şi companiilor partenere. Expozanţii vor avea ocazia să îşi prezinte eforturile în cercetare, în timp ce vizitatorii vor putea să discute direct cu aceştia şi să afle mai multe despre metodele şi tehnologiile folosite. Expoziţia va fi deschisă întreaga zi pentru toţi cei interesaţi de inovaţie în tehnologie, oferind oportunitatea de a face networking.

AIWO este organizat de către Asociaţia Română pentru Inteligenţă Artificială (ARIA), o comunitate ştiinţifică naţională ce susţine dezvoltarea activităţii de cercetare româneşti în domeniul inteligenţei artificiale, precum şi promovarea şi integrarea acestor cercetări în circuitul ştiinţific internaţional.