Rockerii de la Queen vor lansa, în 2014, o nouă compilaţie

Queen, legendarul grup britanic rock, va lansa până la sfârşitul anului 2014 o compilaţie cu piese inedite din anii 1980 cu Freddie Mercury, a anunţat chitaristul Brian May la BBC.

27 mai 2014, 16:27
Rockerii de la Queen vor lansa, în 2014, o nouă compilaţie

Am găsit câteva piese în care Freddie cântă şi toţi cântăm cu el; sunt cu adevărat frumoase. Sunt cântece pe care nu le-a auzit nimeni până acum şi cred că oamenilor le vor plăcea„, a spus Brian May, informează Agerpres.

Potrivit muzicianului de 66 de ani, majoritatea pieselor au fost înregistrate în anii 1980, când grupul era în culmea succesului. Chitaristul nu a dat o dată pentru lansarea compilaţiei, care se va intitula probabil „Queen Forever”. Brian May şi bateristul Roger Taylor au lucrat totuşi la aceste piese pentru a le da amprenta Queen, discul neputând exista fără această etapă de restaurare.

A trebuit să începem de la zero fiindcă aveam doar bucăţi de cântece. Dar, ştiind cum ar fi trebuit să sune dacă le terminam, pot ajunge la acelaşi rezultat cu tehnologia de astăzi„, a spus Brian May. Chitaristul lucrează şi la fragmente înregistrate în 1983 de Mercury şi Michael Jackson.

Freddie Mercury, solistul grupului, bolnav de SIDA, a murit de pneumonie în 1991, la 45 de ani.