Rodica Culcer: DNA, folosit de Băsescu împotriva PDL

Şefa ştirilor TVR lansează un scenariu: acţiunile pe care DNA le face împotriva membrilor marcanţi ai PDL sunt dirijate de preşedintele Băsescu. Motivul: şeful statului forţează astfel reformarea principalului partid de guvernământ.

29 nov. 2011, 11:36
Rodica Culcer: DNA, folosit de Băsescu împotriva PDL

Aflată pe picior de plecare de la şefia ştirilor postului public de televiziune, Rodica Culcer lansează pe blogul personal ipoteze şi speculaţii caracteristice mai degrabă analiştilor politici anti-băsescieni. Considerată a fi o susţinătoare a şefului statului, ea scrie acum, în mod surprinzător, că acţiunile DNA împotriva democrat-liberalilor sunt dirijate de însuşi Traian Băsescu în scopul de a reforma PDL.

Ştim de pildă că preşedintele Băsescu s-a declarat dezamăgit de PDL şi că a afirmat despre cei anchetaţi de DNA că au băgat banii din şpăgi în buzunarele proprii, nu în cele ale partidului. Partidul, de altfel, se află într-o certă derivă, iar după alegerile din mai nu a produs nici o strategie, nici o idee, nici un program. Preşedintele va fi sesizat înaintea celorlalţi degringolada din interior şi  – poate – a decis că trebuie stârpit răul şi salvat ce mai e de salvat – dacă mai e. Pentru că totuşi guvernul trebuie să funcţioneze, mai ales pe timp de criză, şi are nevoie de o coaliţie parlamentară care să-l susţină, celelalte partide ale coaliţiei sunt (deocamdată ?) cruţate. În acest scenariu, PDL fie se reformează cu adevarat şi se salvează de la dispariţie la urmatoarele alegeri, fie va fi înlocuit, parţial, de o nouă construcţie politică, la care lucrează din umbră Sebastian Lazaroiu„, scrie Culcer pe blog.

DNA nu mai e independentă?

Momentan, Rodica Culcer ocupă interimar postul de şef al ştirilor TVR. Întrucât a atins vârsta de pensionare, conducerea televiziunii a decis să organizeze un concurs pentru ocuparea postului său. Cât timp s-a aflat la şefia TVR, Culcer a fost considerată a fi un jurnalist din a cărui orientare ideologică reieşeau susţinerea pentru preşedintele Băsescu şi certitidinea că justiţia girată de preşedinte este una independentă. Cu un picior de plecare din Televiziunea Publică, Culcer însăşi admite că ipoteza pe care o lansează acum în spaţiul public va creea controverse şi interpretări.

Conştientă că tot ce scriu va fi răstălmăcit în fel şi chip, nu mă pot abţine să observ că, pentru o instituţie care nu face politică, DNA a reuşit să lovească exact în centri nervoşi ai PDL, adică în şefii unor organizaţii puternice din Ardeal, fieful tradiţional al partidului condus de clujeanul Emil Boc„, mai precizează Culcer.