Rodica Popescu Bitănescu, mărturii terifiante despre torţionarii care i-au chinuit familia

Mărturii terifiante despre torţionarii care i-au chinuit familia. Actriţa Rodica Popescu Bitănescu a vorbit, în exclusivitate la România TV, despre greutăţile îndurate de familia sa după colectivizare şi traumele pe care tatăl ei le-a suferit, în cei trei ani de temniţă comunistă.

12 aug. 2013, 06:39
Rodica Popescu Bitănescu, mărturii terifiante despre torţionarii care i-au chinuit familia

„S-a luat tot şi din toată bogăţia, maşinile pe care le aveam, am fugit într-o căruţă, cu un câine după noi, cu câteva lucruri în spate…fără case, mâncare, bani, fără serviciu (…) Am trăit această perioadă într-un sistem torţionar… nu numai că tata a făcut puşcărie, dar foamea, frigul şi frica… mie mi-e frică şi astăzi„, a declarat Rodica Popescu Bitănescu la România TV.

Actriţa a povestit şi ororile la care a fost supus tatăl ei în puşcărie de nişte oameni bolnavi, al căror singur amuzament era să-i chinuie pe alţii.

„Prima lui întâlnire…„Nichifore Popescu, mare ţărănist ce eşti, ia deschide uşa aia”…tata s-a dus, clanţa era încinsă în aşa hal, încât lui tata i-a rămas carnea pe clanţă…ăia leşinaseră de râs, ce fel de oameni sunt aceştia?”, a mai povestit actriţa.

Anii aceia i-au rămas şi acum întipăriţi în memorie Rodicăi Popescu Bitănescu.

„Eram disperată că o să moară tata, mama nu avea serviciu şi făceam foamea (…) Noi am mâncat papară…pâine uscată în apă caldă...ani de zile am mâncat papară, o iarnă întreagă am mâncat prune uscate, am găsit în garajul cuiva din curte două navete de prune uscate…mamă, ce fericire, toată iarna aia ne-a făcut mâncare de prune uscate”, a mai spus actriţa.