Roger Federer a ales să joace la Roma din cauza frigului din Elveţia. „Când m-am trezit erau 5 grade…”

Roger Federer a decis sâmbăta trecută să joace şi la turneul ATP de la Roma, alungat de frig din Elveţia, dar şi atras de dorinţa de a juca pe zgură.

14 mai 2019, 11:07
Roger Federer a ales să joace la Roma din cauza frigului din Elveţia. „Când m-am trezit erau 5 grade…”

Roger Federer a fost eliminat la Madrid de Dominic Thiem în sferturi şi apariţia lui la Roma a determinat organizatorii să dubleze preţul biletelor rămase în vânzare.

Vremea în Elveţia nu este bună în această săptămână. Luni, când m-am trezit erau 5 grade Celsius şi astea nu sunt condiţii ideale să te antrenezi. Iar apoi am dorinţa de a juca. Am jucat bine la Madrid şi atunci mi-am spus hai să vin la Roma, un oraş pe care îl iubesc mult. Va fi mai palpitant decât să mă antrenez în Elveţia. Îmi place mai mult să joc meciuri decât să mă antrenez, dar vom vedea ce impact va avea asta pentru Roland Garros şi pentru sezonul de iarbă. Dacă aş fi câştigat contra lui Thiem, probabil nu aş fi fost aici”, a declarat Roger Federer, nr. 3 mondial.

Federer a adăugat că este dezolat că organizatorii au decis să scumpească biletele datorită prezenţei sale la Roma: ”Îi înţeleg pe acei fani care sunt nemulţumiţi. Este decepţionant. Nu e bine pentru fani şi le înţeleg frustrarea, dar din nefericire eu nu pot face nimic”.

În turul 2, Federer va juca miercuri cu învingătorul dintre Frances Tiafoe şi Joao Sousa.