ROLAND GARROS 2017. Pliskova despre finală: Ostapenko e periculoasă, dar aş paria tot ce am pe pe Halep

Karolina Pliskova a declarat, joi, după ce a fost eliminată de Simona Halep în semifinalele turneului de la Roland Garros, că Jelena Ostapenko, cealaltă finalistă, este o sportivă periculoasă, dar ea crede că românca se va impune în finală.

08 iun. 2017, 20:08
ROLAND GARROS 2017. Pliskova despre finală: Ostapenko e periculoasă, dar aş paria tot ce am pe pe Halep

Fără îndoială Ostapenko are un parcurs bun şi este periculoasă. Dar aş paria tot ce am pe Simona„, a spus Pliskova zâmbind, conform WTA. „Cred că aș fi bătut 99% din fete cu tenisul jucat azi, dar, din nefericire, am jucat cu Simona azi. Cred că este una dintre cele mai bune jucătoare pe zgură, poate una dintre cele mai bune la acest turneu. Iubește acest turneu„, a mai declarat jucătoarea cehă. O victorie în fața Simonei Halep, iar fi asigurat Karolinei Pliskova primul loc în clasamentul mondial.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat pentru a două oară în carieră în finală French Open, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2. Halep va evolua din nou pentru trofeul Suzanne Lenglen, după ce a ratat câştigarea lui în 2014, când a pierdut în faţă rusoaicei Maria Şarapova.

Citeşte şi Simona Halep scrie istorie la Roland Garros. Este la un meci să devină numărul 1 mondial

Ostapenko a învins-o în trei seturi pe Timea Bacsinszky, joi, în semifinale, iar la această ediţie a Open-ului francez le-a mai eliminat pe Caroline Wozniacki, Samantha Stosur, Lesia Ţurenko, Monica Puig şi Louise Chirico. Ea se afla pe locul 47 WTA înainte de startul turneului, dar datorită calificării în finală a urcat 19 de poziţii, până pe 18.

Finala de la Roland Garros se va desfăşura sâmbătă, 10 iunie.