ROLAND GARROS 2018. „Halep, sufocantă în atac, impenetrabilă în apărare”. Presa internaţională, după victoria cu Kerber

Site-ul oficial WTA a notat, miercuri, după ce Simona Halep a trecut de Angelique Kerber în sferturi la Roland Garros, că meciul dintre cele două sportive a fost “o confruntare magnifică” şi că românca a fost o forţă irezistibilă pe finalul jocului.

06 iun. 2018, 16:50
ROLAND GARROS 2018. „Halep, sufocantă în atac, impenetrabilă în apărare”. Presa internaţională, după victoria cu Kerber

Numărul 1 mondial Simona Halep a revenit în faţa numărului 12, Angelique Kerber, scor 6-7 (2), 6-3, 6-2, şi s-a calificat pentru a treia oară în semifinale la Roland Garros, câştigând o confruntare magnifică, decisă la limită (…) După un time-out medical al campioanei de la Sydney, Halep a accelerat jocul şi a câştigat patru din ultimele cinci ghemuri. A fost sufocantă în atac şi impenetrabilă în apărare, o forţă irezistibilă şi de neclintit„, notează wtatennis.com.

Site-ul competiţiei, rolandgarros.com, scrie că Halep a suferit în faţa lui Kerber, dar s-a impus, iar munca sa intensă a fost recompensată. Site-ul turneului menţionează că Halep a arătat „o acoperire a terenului impresionantă”. „Ea va juca cu Muguruza, câştigătoarea duelului cu Maria Şarapova. Diferenţa de stiluri dintre româncă, veritabil metronom, dublă finalistă a turneului în 2017 şi 2014, şi spaniolă, laureată în 2016 cu un joc exploziv, este promiţătoare„, adaugă rolandgarros.com.

Citeşte şi ROLAND GARROS 2018. Simona Halep, prima reacţie după calificarea în semifinale: Am fost prea agresivă

L’Equipe notează că Halep a fost în dificultate în primul set, dar apoi a răsturnat situaţia şi a învins-o pe Kerber. „Simona Halep revine după un start lent şi trece în forţă de Angelique Kerber„, a titrat şi The Telegraph.

Halep câştigă duelul extenuant şi s-a calificat în semifinale la French Open„, a notat Reuters. „După un prim set în care a început încet şi pe care l-a pierdut la tiebreak, Halep a revenit în forţă în al doilea, iar în al treilea a doborât apărarea şi determinarea sportivei germane„, adaugă agenţia de presă.

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-7 (2), 6-3, 6-2, pe germana Angelique Kerber, locul 12 WTA.

În semifinală, a şasea din carieră la un Grand Slam, a treia la Roland Garros, Simona Halep va juca împotriva spaniolei Garbine Muguruza, locul 3 WTA, atât pentru calificarea în ultimul act al French Open, cât şi pentru locul I WTA. Jucătoarea care se va impune în această întâlnire va fi, luni, numărul 1 mondial.