ROLAND GARROS 2018. Româncele şi-au aflat adversarele, traseu excelent pentru Simona Halep

ROLAND GARROS 2018. Româncele şi-au aflat adversarele pe care le vor întâlni de duminică, la Roland Garros. Simona Halep a fost norocoasă de această dată şi păstrează şanse bune de a rămâne pe primul loc în lume şi după Openul francez.

24 mai 2018, 17:38
ROLAND GARROS 2018. Româncele şi-au aflat adversarele, traseu excelent pentru Simona Halep

ROLAND GARROS 2018. Cap de serie numărul 1, Simona o va întâlni în runda inaugurală pe americanca Alison Riske, nimeni alta decât adversara de mâine a Soranei Cîrstea, în sferturile de finală ale turneului de la Nurnberg. Halep şi Riske au mai fost adversare de două ori, în 2015 la Roma şi în 2017 la Beijing, în ambele meciuri impunându-se românca.

În caz de victorie, Simona o va întâlni pe învingătoarea dintre americanca Taylor Townsend (71 WTA) și franţuzoaica Myrtille Georges (27 ani, 213 WTA), ambele fiind beneficiare de wild-card-uri. Cea mai valoroasă potenţială adversară din sferturi a Simonei este franţuzoaika Kristina Mladenovic (29 WTA), iar din optimi intră în Top 20, cu Elise Mertens (16 WTA). Abia în sferturi Halep ar întâlni o adversară de Top 10, pe Caroline Garcia, pe care a învins-o săptămâna trecută, la Roma.

Pe tabloul principal de la Roland Garros se mai află patru românce. Sorana Cîrstea o întâlneşte în primul tur pe Daria Gavrilova, Ana Bogdan pe jucătoarea cehă Marketa Vondrousova, Ana Bogdan pe Ana Karolina Schmiedlova, iar Mihaela Buzărnescu pe americanca Vania King.

A doua favorită de la Roland Garros, daneza Caroline Wozniacki, o va înfrunta în prima manşă pe americanca Danielle Collins.

Garbine Muguruza (Spania), cap de serie numărul trei, va avea un meci dificil în primul tur, cu rusoaica Svetlana Kuzneţova, campioană la Roland Garros în 2009, ucraineanca Elina Svitolina (N. ), care a câştigat recent turneul de la Roma, va juca în prima rundă cu australianca Ajla Tomljanovic, în timp ce deţinătoarea titlului, letona Jelena Ostapenko (N. 5) va primi replica ucrainencei Katerina Kozlova în primul tur. Serena Williams, fostul lider mondial, va juca în primul tur cu Kristyna Pliskova (Cehia).

În potenţialele sferturi de finală ar putea avea loc meciurile Halep – Caroline Garcia (Franţa/N. 7), Muguruza – Karoline Pliskova (Cehia/N.6), Ostapenko – Svitolina şi Petra Kvitova (Cehia/N. 8) – Wozniacki.