Rolling Stones, concert impresionant, în faţa a 500.000 de oameni, la Havana. „Vremurile se schimbă” VIDEO

Formaţia britanică The Rolling Stones a susţinut, vineri seară, un concert cu intrare liberă, la care au participat aproximativ 500.000 de persoane, în Havana, Cuba, cărora Mick Jagger, solistul trupei, le-a spus că ”vremurile se schimbă”.

26 mart. 2016, 08:30
Rolling Stones, concert impresionant, în faţa a 500.000 de oameni, la Havana. „Vremurile se schimbă” VIDEO

Concertul de vineri seara a fost primul pe care Rolling Sones l-a susţinut în Cuba. Evenimentul a debutat cu „Jumpin’ Jack Flash”, piesă înregistrată în 1968, când fanii cubanezi ai rockului erau forţaţi să asculte în secret acest gen muzical, riscând să fie condamnaţi de regimul comunist pentru ”deviere ideologică”.

Ştim că în trecut era greu de ascultat muzica noastră în Cuba, dar iată-ne cântând. De asemenea, cred că vremurile se schimbă„, a afirmat Mick Jagger în limba spaniolă, pe care a folosit-o ca mijloc de comunicare pe parcursul show-ului care a cuprins 18 piese, cântate în mai bine de două ore.

Printre piesele interpretate de trupă s-au numărat ”Out of Control”, ”Paint it Black” şi „Sympathy for the Devil”, iar concertul s-a încheiat cu ”Satisfaction”.

Fanii au început să ocupe spaţiul amenajat în faţa scenei – amplasată pe un teren de fotbal, respectiv baseball – cu 18 ore înainte de începerea show-ului. Între aceştia s-au aflat locuitori ai capitalei, cubanezi veniţi din alte părţi ale insulei, dar şi turişti.

Presa cubaneză a estimat că la eveniment au participat aproximativ 500.000 de persoane, de la adolescenţi la vârstnici. Mulţi dintre aceştia au purtat pantaloni denim, tricouri şi ghete, pe care au lipit logo-ul The Rolling Stones.

Guvernul revoluţionar al lui Fidel Castro, instalat la putere în 1959, a decretat că formaţii precum The Beatles şi The Rolling Stones sub periculoase, astfel, muzica acestora a fost interzisă atât la radio, cât şi la TV.