Rolls-Royce oferă un bonus de 2.000 de lire angajaţilor pentru a-i ajuta să depăşească criza inflaţiei

Rolls-Royce va oferi 2.000 de lire sterline ca plată unică pentru 14.000 dintre angajaţii săi din Marea Britanie, înscriindu-se pe lista companiilor care recunosc criza creşterii preţurilor şi iau măsuri pentru a-şi ajuta şi păstra forţa de muncă.

04 iul. 2022, 08:30
Rolls-Royce oferă un bonus de 2.000 de lire angajaţilor pentru a-i ajuta să depăşească criza inflaţiei

Luni, grupul britanic Rolls-Royce a anunţat personalul că va acorda această sumă în numerar la 11.000 de muncitori de la atelier, precum şi la 3.000 de manageri juniori. De asemenea, muncitorilor de la atelier li se oferă o creştere salarială de 4% pentru anul 2022, cu începere, retroactiv, din martie.

Rolls-Royce este unul dintre cei mai mari producători din Marea Britanie, având puţin sub 20.000 de angajaţi în fabricile sale din întreaga ţară, inclusiv în locaţiile din Derby şi Bristol.

Conform propunerilor, raportate pentru prima dată de Sky News, managerii juniori vor primi bonusul în luna august. Membrii de sindicat îl vor primi după ce oferta va fi acceptată de sindicatul Unite.

Compania se numără printer cei câţiva angajatori care au decis să acorde angajaţilor un salariu suplimentar pentru a-i ajuta să facă faţă creşterii costurilor cu alimentele şi energia în ultimele săptămâni. Luna aceasta, Lloyds Bank a anunţat că 64.000 de angajaţi vor primi un bonus de 1.000 de lire sterline.

Citeşte şi: Legendarul investitor Michael Burry, care a prezis criza din 2008, face o nouă predicţie radicală, în junul unei noi crize. E legată de scăderea preţurilor la bunurile de consum

Într-o notă adresată personalului, în care a prezentat oferta, Warren East, directorul general al Rolls-Royce, a declarat “Trăim vremuri excepţionale, cu o incertitudine economică determinată în mare măsură de impactul continuu al pandemiei globale şi mai recent de războiul din Ucraina. Toate acestea au un impact asupra fiecăruia dintre noi acasă, la locul de muncă şi în buzunarele noastre”.

Propunerile salariale vor costa compania aproximativ 45 de milioane de lire sterline. Rolls-Royce le-a spus investitorilor în februarie că se aşteaptă să aibă  un an „modest” pozitiv din punct de vedere al numerarului , analiştii prognozând că va genera 134 de milioane de lire sterline în fluxul de numerar liber.

Rolls-Royce a precizat că suma de 2.000 de lire sterline este menită să-i ajute pe angajaţii săi “să treacă prin actualul climat economic exceptional”.

Compania a adăugat că majorarea de 4% oferită angajaţilor de la atelier reprezintă “cea mai mare creştere salarială anuală de cel puţin un deceniu” şi că, împreună cu suma în numerar, “aceste măsuri reprezintă o creştere salarială de aproximativ 9% pentru aceştia”.

Citeşte şi: Se dau banii înapoi. Sute de mii de români pot primi compensaţii de 3000 de lei


loading...