Roman Abramovich, tot mai aproape să vândă Chelsea. A pus deja ochii pe alt club pe care să-l transforme într-o forță

Roman Abramovich, afectat de sancțiunile impuse de guvernul din Marea Britanie, s-a decis să preia un alt club în care să investească, dar exclude Rusia.

22 mart. 2022, 16:05
Roman Abramovich, tot mai aproape să vândă Chelsea.  A pus deja ochii pe alt club pe care să-l transforme într-o forță

Roman Abramovich este unul dintre cei mai bogați oameni din Rusia. A început să investească în Chelsea încă din 2003. Cu oligarhul rus la conducere, clubul londonez s-a bucurat de cea mai bună perioada din istoria sa.

Invazia asupra Ucrainei pornită de Rusia pe 24 februarie i-a provocat probleme serioase lui Abramovich. Dată fiind relația de prietenie dintre el și Vladimir Putin, guvernul din Marea Britanie l-a sancționat puternic pe patronul lui Chelsea: i-a interzis să mai pătrundă în Regat și i-a blocat toate activele, inclusiv cardurile bancare ale clubului.

Roman Abramovich e dispus să vândă clubul Chelsea, însă nu vrea să renunțe la fotbal. Ziarul The Telegraph spune că miliardarul rus e pregătit să cumpere clubul Goztepe din Turcia. În momentul de față clubul nu trece printr-un moment prea bun pe plan sportiv, iar patronul actual ar vrea să renunțe la echipă.

Goztepe e aflată pe locul 13. A câștigat trei trofee până în acest moment. Vorbim de două cupe ale Turciei (1969 și 1970) și o Supercupă.

Informația că Roman Abramovich renunță la conducerea clubului Chelsea a apărut încă de luna trecută.

„În timpul celor aproape 20 de ani de când mă aflu la conducerea clubului Chelsea, mi-am văzut rolul ca al unui tutore pentru club, al cărui job este de a asigura obținerea unor succese cât mai mari și a construi pentru viitor, în timp ce are și un rol pozitiv în comunitate. Am luat mereu decizii pentru interesul clubului și păstrez aceste valori. De aceea, astăzi, acord controlul asupra clubului persoanelor de încredere din Fundația caritabilă Chelsea.

Cred că Fundația este, în aceste momente, în cea mai bună poziție pentru a avea grijă de club, jucători, staff și fani”, se arată în comunicatul semnat de Roman Abramovich.

„Vânzarea clubului nu va fi una accelerată, deoarece va urma un proces echitabil. Nu voi cere rambursarea niciunui împrumut. Niciodată nu a fost vorba despre afaceri sau bani pentru mine, ci doar despre pasiune pură pentru joc și club. Toți banii strânși vor merge către victimele războiului din Ucraina. Vom furniza fonduri pentru nevoile urgente și imediate ale victimelor, precum și sprijinirea activității de recuperare pe termen lung”, afirmase Abramovich.

Roman Abramovich, patronul clubului englez Chelsea, este un apropiat al preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin. După atacul armat al Rusiei în Ucraina, în spaţiul public s-a discutat despre interzicerea accesului miliardarului rus în Marea Britanie.

În 2018, omul de afaceri Roman Abramovich a dobândit cetățenia israeliană, ceea ce i-a permis intrarea în Marea Britanie timp de până la șase luni, scrie Dailymail.co.uk.

Citește și Iahtul de jumătate de miliard al lui Roman Abramovici a acostat în Turcia, țară care nu aplică sancțiunile occidentale