Român condamnat în SUA, prins la Roma din cauza unei greşeli făcute în completarea declaraţiei de ieşire din casă

Un român condamnat pentru fraudă în SUA a fost prins de poliţiştii din Roma, din cauza unei greşeli la completarea formularului de ieșire din casă, scrie Roma Today, citată de Rador.

16 apr. 2020, 11:45
Român condamnat în SUA, prins la Roma din cauza unei greşeli făcute în completarea declaraţiei de ieşire din casă

Agenții secției de poliție din cadrul serviciului de control pentru respectarea reglementărilor privind COVID-19, au arestat un cetățean român în vârstă de 48 de ani cu antecedente penale, pe numele căruia exista un mandat de arestare provizorie emis de Autoritatea Judiciară din Statele Unite.

Anchetatorii au observat un bărbat care se plimba pe stradă și care, de îndată ce a văzut mașina poliției, a grăbit pasul, întorcându-se rapid spre altă direcţie.

Comportamentul românului l-a dat imediat de gol. Poliţiştii l-au oprit şi i-au cerut actele de identitate. În acel moment, românul le-a arătat o copie a pașaportului și o copie a unei declarații de ieșire din casă. Oamenii legii au constatat că datele personale de pe cele două documente erau diferite: în special, anul nașterii.

Bărbatul a fost însoțit la secția de poliție pentru a fi identificat, iar oamenii legii au reușit să afle că împotriva lui exista o notă de urmărire emisă de un tribunal din Statelor Unite – Districtul de Sud al Statului Illinois – pentru infracțiunea de fraudă împotriva Guvernului american, el urmând să execute o pedeapsă de trei ani de închisoare.

Bărbatul de 48 de ani a fost apoi condus la închisoarea Regina Coeli și se află la dispoziția președintelui Curții de Apel din Roma.

Citeşte şi PANDEMIE CORONAVIRUS. Ce aveau în comun cei care au murit de COVID-19 în Italia