Român condamnat la închisoare în Marea Britanie pentru fraudarea a 9.000 de carduri bancare

Publicat: Vineri, 21 Decembrie 2012 15:22 // Actualizat: Vineri, 21 Decembrie 2012 15:22 // Sursa: RTV.net

Un român care locuieşte legal în Marea Britanie a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru fraudă cu carduri bancare aparţinând a cel puţin 9.000 de clienţi ai băncilor.

Leonid Rotaru, un român de 32 de ani care locuieşte legal în Marea Britanie a recunoscut că face parte dintr-o grupare suspectată de fraude cu carduri estimate la 3 milioane de lire sterline, vizând cel puţin 9.000 de potenţiale victime. El a fost condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare timp de 2 ani, precum şi la 150 de ore de muncă în folosul societăţii, spre nemulţumirea britanicilor, scrie publicaţia britanică Express.

Gruparea criminală frauda prin metoda "skimming", folosind dispozitive ce copiază datele cardurilor bancare folosite ulterior pentru retragerea de numerar de la bancomate.

"Aşteptăm ca tribunalele să pronunţe sentinţe astfel încât infractorii să privească astfel de fraude cu frică. Deşi acest bărbat a făcut parte dintr-o conspiraţie majoră, el a primit o sentinţă cu suspendare. Unde este caracterul disuasiv" al pedepsei, a comentat un investigator pentru Express.co.uk.

Poliţia a făcut percheziţie la locuinţa românului, în Bridgwater, Somerset, şi a găsit date de pe 9.000 de carduri bancare în computerul său. Rotaru le-a declarat anchetatorilor că era "capătul de jos" al operaţiunii şi că "băieţi mari" operează în exteriorul Londrei. Rolul său era să plaseze dispozitivele, care erau recuperate ulterior, în vederea colectării datelor cardurilor.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 dec 19:33
...un dispozitiv de …Român condamnat la închisoare în Marea Britanie pentru fraudarea a 9.000 de …Romania TV Official Site...
21 dec 19:36
... Român condamnat la închisoare în Marea Britanie pentru fraudarea a 9.000 de … – Romania TV Official Site ...
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H