Român din Marea Britanie infectat cu varicelă în Grecia. Atât el, cât și prietena lui sunt internați la spital

Grecia a infirmat primul caz de variolă a maimuței în cazul unui român care trăiește în Marea Britanie și s-a dus în vacanță în Kefalonia.

22 mai 2022, 23:19
Român din Marea Britanie infectat cu varicelă în Grecia. Atât el, cât și prietena lui sunt internați la spital

UPDATE: Testele serologice efectuate în cazul unui turist român din Grecia, primul caz suspect de variola maimuţei din ţară, nu au depistat această boală, ci varicelă, a anunţat, duminică, Departamentul elen de Sănătate Publică, relatează AFP.

Prietena bărbatului român este internată și ea, însă nu are simptome. Există suspiciunea că s-a infectat și ea cu variola maimuței. Mai mult, autoritățile din Atena au anunțat duminică și un caz de lepră.

Românul infectat cu variola maimuței a făcut febră mare în urmă cu câteva zile și a făcut o erupție cutanată pe partea superioară și inferioară a corpului. La scurt timp, suspiciunea a fost de variolă a maimuței și autoritățile sanitare din Kefalonia au intrat în alertă; în primul rând la hotel, apoi la spital.

„Nu avem alte cazuri, dar din păcate, vă anunț în exclusivitate, avem primul caz de lepră în Grecia! Primul caz de lepră în Grecia a fost anunțat oficial, acum o oră, de Ministerul Sănătății de la noi”, a declarat medicul grec Nikos Koudounis, duminică seara, la Digi24.

De asemenea, Israel şi Elveţia au confirmat în ultima zi cazuri de variola maimuţei, astfel că numărul ţărilor care au semnalat infecţia a ajuns la 14.

Ambele ţări au precizat că au identificat câte o persoană infectată, însă Israel a menţionat că investighează şi alte cazuri suspecte.

Israelianul infectat, un bărbat de 30 de ani, a revenit recent în Israel din vestul Europei cu simptomele infecţiei.

Elveţia a confirmat infectată o persoană din cantonul Berna, care a contractat virusul prin contact apropiat în străinătate.

Peste 80 de cazuri au fost confirmate anterior în Marea Britanie, Spania, Portugalia, Germania, Belgia, Franţa, Olanda, Italia, Suedia, SUA, Canada şi Australia.

Variola maimuţei este o infecţie virală cu simptome uşoare, precum febra, dureri de cap şi erupţii cutanate. În general, cei infectaţi se vindecă în câteva săptămâni.

Carantină de 21 de zile pentru variola maimuței în Belgia

Cei care contractează virusul vor trebui acum să se autoizoleze timp de trei săptămâni, au spus autoritățile belgiene din sănătate, după ce au fost înregistrate trei cazuri în țară.

Infecțiile, dintre care prima a fost înregistrată vineri, sunt toate legate de un festival din orașul-port Anvers din Belgia, prima ţară care introduce carantina.

Citește și Alexandru Rafila aruncă bomba despre variola maimuței, boala care se extinde în Europa. Ne așteaptă o nouă pandemie?