Român, student în Germania la 57 de ani

La vârsta la care alții se gândesc cum să-și aranjeze bătrânețile, un român de 57 de ani este student în Germania, în domeniul asistenței sociale. Constantin Schuster este îngrijitor la un cămin de bătrâni și după finalizarea studiilor îl așteaptă o funcție de conducere, potrivit România TV.

12 iul. 2019, 07:54
Român, student în Germania la 57 de ani

Constantin Schuster este din Buzău, însă trăiește de peste 25 de ani în Mettmann, orășel din vestul Germaniei. A încercat multe meserii, iar cea mai mare parte a vieții a petrecut-o muncind în industria metalurgică. În urmă cu un deceniu, Constantin s-a angajat ca îngrijitor la un cămin de bătrâni din localitate.

A acceptat orice i s-a dat ca sarcină, de la schimbat așternuturi, la reparat mobilier. Între îngrijitorul român și șefii azilului s-a creat repede o legătură strânsă, astfel că în scurt timp Constantin a fost promovat. 

De doi ani urmează cursurile unui colegiu de stat, finanțate de angajator, astfel încât să poată prelua conducerea complexului cu acte în regulă.

Ziarele și televiziunile germane au relatat despre românul care la vârsta când mulți se gândesc cum să-și aranjeze bătrânețile, urmează cursurile unui colegiu care îl vor perfecționa în meseria de asistent social.