Româncă acuzată că a furat un inel cu diamante de 900.000 de euro, în Spania. Tânăra este membră a clanului Căldăraş

O româncă în vârstă de 35 de ani este acuzată că a furat un inel cu diamante de 900.000 de euro, de la un bijutier din Spania. În urma cercetărilor, autorităţile au constatat că tânăra este membră a clanului Căldăraş.

23 iun. 2021, 15:48
Româncă acuzată că a furat un inel cu diamante de 900.000 de euro, în Spania. Tânăra este membră a clanului Căldăraş
Româncă acuzată că a furat un inel cu diamante de 900.000 de euro, în Spania. Tânăra este membră a clanului Căldăraş

Româncă acuzată că a furat un inel cu diamante de 900.000 de euro, în Spania. Autorităţile au emis un mandat european de arestate pentru furt pe numele tinerei în vârstă de 35 de ani.  Curtea de Apel Timişoara a decis, la finalul lunii aprilie, arestarea femeii.

Româncă acuzată că a furat un inel cu diamante de 900.000 de euro, în Spania

Citeşte şi Bani falsificaţi în Satu Mare. Este vorba despre bancnote în valoare de 800.000 de lei

Tânăra în vârstă de 35 de ani are cetăţenie franceză şi domiciliu în Franţa. În urma cercetărilor, autorităţile au constatat că aceasta este membră a clanului Căldăraş. Flora Căldăraş a fost dată în urmărire şi arestată în lipsă, după ce, alături de alte două persoane,  a furat un inel cu diamant în valoare de 900.000 de euro de la unul dintre cei mai renumiţi bijutieri din Spania, Carlos Soler Cabot.

Potrivit procurorilor spanioli, furtul a fost comis în martie 2019. Sub pretextul că sunt reprezentante ale unui om de afaceri interesat să cumpere inelul din aur alb cu diamante, în valoare de 900.000 de euro, Flora Căldăraş şi o altă femeie au mers împreună cu Carlos Soler Cabot la banca în care era ţinut inelul.

„Ambele femei au examinat inelul cu un dispozitiv pe care îl purta dl. Soler şi au subliniat că este puţină lumină, şi nu îl pot vedea bine. După ce au examinat inelul şi l-au returnat în seiful sigilat corespunzător”, se arată în mandatul european de arestare, potrivit Adevărul.ro. 

După două zile, cele două „cliente” s-au dus din nou la bancă pentru examinarea inelului urmând să discute cu cumpărătorul real şi să îi comunice proprietarului. Bijutierul nu a mai primit niciun răspuns de la potenţialul client, dar nici nu a reuşit să dea de acesta, având telefonul închis. Peste alte două zile, când a mers la bancă pentru a vedea inelul în cutia de valori, bijutierul spaniol a găsit în cutie „un colier cu un pandantiv cu simbolul păcii”.

Audiată în instanţă, Flora Căldăraş a declarat că nu este de acord cu predarea sa către autorităţile din Spania, că doreşte să fie cercetată sub control judiciar şi că nu renunţă la beneficiul conferit de regula specialităţii. Judecătorii români au dispus, însă, arestarea femeii şi transferarea ei în Spania pentru continuarea anchetei.

„Instanţa constată că intimata este urmărită de autorităţile spaniole pentru mai multe acuzaţii, respectiv două infracţiuni care, astfel cum rezultă din analiza anterioară, sunt prevăzute şi de legea română ca infracţiuni, astfel că emiterea mandatului european de arestare este legală şi nu există vreun motiv de neexecutare sub acest aspect.

Intimata a fost reţinută în P.T.F. Nădlac II, pe sensul de intrare în România, având domiciliul legal în Franţa, astfel că simpla declaraţie a acesteia referitor la prezentarea sa voluntară în faţa autorităţilor din Spania nu este motiv de refuz al executării mandatului european de arestare şi va putea fi eventual avută în vedere de autorităţile spaniole cu ocazia verificării măsurii sale preventive”, se arată în sentinţa de arestare a femeii.

Citeşte şi Poliţist acuzat de 21 de infracţiuni. Nou scandal în Poliţie