Românca aleasă consilier în Cambridgeshire, atacată de britanici. „Să vă duceți cu toții acasă și să vă conduceți propria țară!”

Alexandra Bulat, aleasă consilier al comitatului Cambridgeshire, din estul Angliei, a fost asaltată de sute de mesaje rasiste după ce a câștigat alegerile.

11 mai 2021, 20:53
Românca aleasă consilier în Cambridgeshire, atacată de britanici. „Să vă duceți cu toții acasă și să vă conduceți propria țară!”

Românca aleasă consilier în Cambridgeshire, atacată de britanici. Cel puțin 200 de comentarii au fost rasiste și xenofobe la adresa româncei aleasă pe listele Partidului Laburist pentru un post de consilier al comitatului Cambridgeshire, din estul Angliei. Funcția obținută de Alexandra este echivalentul poziției de consilier județean în România.

Românca aleasă consilier în Cambridgeshire, atacată de britanici

Alexendra Bulat, 27 de ani, a plecat în Marea Britanie în anul 2012. Este absolventă a University College Londra, cu master la Universitatea Cambridge și doctor în sociologie la University College London. Acum spune că nu s-ar mai întoarce în România decât în vizită, și că a ajuns să gândească în limba engleză, ceea ce înseamnă că s-a acomodat foarte bine cu viața din Regatul Unit. „Anul trecut mi-am dat seama că există 800.000 de români în Marea Britanie și niciun consilier județean român. Așa că m-am gândit că ar fi o idee să candidez la alegeri. Nu mă așteptam, dar am devenit primul consilier județean din România!”, a povestit Alexandra Bulat.

După ce a a postat un videoclip pe TikTok, pentru a-și marca succesul, în numele Partidului Laburist din divizia Abbey a Consiliului Județean Cambridgeshire, a fost atacată de internauți. „Ei bine, asta este total greșit! Este timpul să vă duceți cu toții acasă și să vă conduceți propria țară și să ne lăsați pe noi să ne conducem singuri țara”, spunea unul dintre comentatori. „Nu sunt străină de comentariile rasiste și xenofobe, dar volumul acestora este imens. Mă întreb uneori, dacă un cetățean britanic ar deveni consilier în România, oare ar primi aceeași reacție pe rețelele de socializare”, a răspuns Alexandra Bulat.


loading...
Partenerii noștri