Românca Carmen Bugan, pe lista lungă a candidaţilor la Orwell Book Prize 2013

Miercuri a fost făcută publică lista lungă cu candidaţii la prestigiosul premiu "George Orwell", care cuprinde 12 cărţi alese din 210 propuneri, informează telegraph.co.uk. Pe listă se află şi scriitoarea româncă Carmen Bugan, cu lucrarea "Burying the Typewriter".

21 mart. 2013, 16:17
Românca Carmen Bugan, pe lista lungă a candidaţilor la Orwell Book Prize 2013

Orwell Prize este un premiu britanic pentru scrieri politice de înaltă calitate. În fiecare an se acordă trei premii: pentru carte, jurnalism şi blog. Câştigătorii sunt aleşi dintr-o listă scurtă de candidaţi care se dovedesc cel mai aproape de dorinţa lui George Orwell de „a transforma scrierile politice în artă”.

În acest an, favorit pare a fi volumul „On the Front Line”, cuprinzând articole scrise de Marie Colvin, ziarista americană a The Sunday Times care a murit în oraşul sirian Homs. Volumul a fost publicat în aprilie 2012, la două luni de la moartea autoarei, scrie agerpres.ro.

Câştigătorii premiilor vor fi anunţaţi în luna mai.

Alte lucrări de pe lista lungă sunt „Burying the Typewriter” de Carmen Bugan, care scrie despre cum a crescut în România, în regimul Ceauşescu, „Bad Pharma” de Ben Goldacre, despre lumea industriei farmaceutice, „El Narco” de Ioan Grillo, „The Spanish Holocaust” de Paul Preston, „Bloody Nasty People” de Daniel Trilling.

Sponsorul premiului este Richard Blair, fiul lui Orwell.

Citeşte şi „Mâzgăleala Domnului: Viaţa şi faptele penisului”, printre cele mai ciudate titluri de carte