Româncă de 20 de ani cu reşedinţa legală în Spania – profilul victimei traficului de fiinţe umane

Femeia româncă de 20 de ani, cu reşedinţă legală în Spania, conturează profilul victimei traficului de fiinţe umane, după cum a explicat ministrul spaniol de interne, Jorge Fernández Díaz, în faţa Comisiei de egalitate şi combatere a discriminării din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, citat de EFE şi 20minutos.es.

17 sept. 2013, 07:26
Româncă de 20 de ani cu reşedinţa legală în Spania – profilul victimei traficului de fiinţe umane

În prima jumătate a acestui an, au fost identificate peste 7.000 de astfel de persoane, aflate în pericol, dintre care cinci erau minore, scrie Agerpres.

În primele trei luni ale acestui an, au fost arestate 466 de persoane, cu acuzaţii legate de trafic de fiinţe umane şi exploatare. 37% dintre acestea sunt bărbaţi români, 24% – spanioli, şi alţi 19% – nigerieni.

Dintre victime, în aceeaşi perioadă au fost identificate 619. Majoritatea victimelor traficului de fiinţe umane – 47% – sunt românce, fiind urmate de paraguayene — 22 %— şi nigeriene – 10%. Una din patru femei exploatate sexual provine din România, 17% sunt din China şi 11% din Brazilia, a mai arătat ministrul spaniol de interne.

Jorge Fernández Díaz a mai indicat că numărul persoanelor arestate s-a micşorat, în comparaţie cu anul trecut, ca urmare a ‘dificultăţilor crescânde cu care se confruntă reţelele mafiote’. El a prezentat în faţa Congresului Deputaţilor planul integral de luptă împotriva traficului de fiinţe umane, cerând totodată armonizarea legislaţiilor, pentru a creşte eficienţa combaterii acestor delicte.