Românce, terorizate în Italia: „Dă-mi banii şi casa, dacă nu, o să te bat, te ucid, dar, mai înainte, o să suferi”

Un tânăr din Medgidia a fost depistat de polițiștii constănțeni, pe numele său existând un mandat european de arestare, emis de autoritățile din Italia. Acesta este acuzat de proxenetism, loviri sau alte violențe și șantaj. Chiar dacă inculpatul nu și-a dat acordul în privința extrădării, magistrații Curții de Apel Constanța au admis cererea de punere în executare a mandatului european de arestare.

13 nov. 2019, 07:20
Românce, terorizate în Italia: „Dă-mi banii şi casa, dacă nu, o să te bat, te ucid, dar, mai înainte, o să suferi”

Un nou scandal dezvăluie mafia reţelelor de prostituţie din Italia, care se folosesc în cea mai mare parte de fete din România. În cauză s-a reținut că, începând cu luna februarie 2018 și în perioada următoare, în zonele Brescia, Ciliverghe di Mazzano, Castel Mella, Mazzano și în alte locații de pe teritoriul Italiei, numitul M. A.B., din Medgidia, în vârstă de 24 de ani, a determinat, a înlesnit și a exploatat, inclusiv prin exercitarea de amenințări și violențe, în vederea practicării prostituției, patru tinere Astfel, susnumitul a recrutat-o pe una dintre ele, preluând-o din Belgia, cu scopul de a desfășura acte de prostituție. De asemenea, a desfășurat următoarele acțiuni pentru exploatarea persoanelor de sex feminin susmenționate: acestea au fost însoțite permanent pe stradă, monitorizându-le activitatea prin trecerea prin locurile de acostare sau prin contactarea telefonică a acestora; a pus la dispoziția susnumitelor propriul apartament amplasat în localitatea Brescia, Italia, sau o altă locuință (amplasată în Castel Mella) pentru desfășurarea actelor sexuale, prin practicarea prostituției și a pretins întreaga contraprestație plătită de către clienți, în unele cazuri recurgând inclusiv la acte de violență în cazul unui refuz ori a presupusei insuficiențe de profit a persoanelor vătămate. Astfel, în luna septembrie 2018, în Brescia – Italia, M.A.B. împreună cu alte persoane, prin exercitarea de amenințări și acte de violențe asupra victimelor, le-au impus acestora să le livreze diferite sume de bani. Astfel, uneia dintre tinere i-a fost adresate fraza „Dă-mi banii și casa, dacă nu, o să te bat, te ucid, dar, mai înainte, o să suferi” sau „Dacă mă denunți sau dai cuiva plăcuța de înmatriculare, îți dau foc”. De asemenea, unei alte victime i-au fost adresate amenințări precum: „Vin acasă la tine, te omor pe tine și pe soția ta” sau: „Este corect să îmi dai 2.500 euro pentru deranj. Dacă nu faci ceea ce îți spun, venim acasă la tine și facem dezastru”. Au fost solicitate în acest sens suma de 2.500 de euro și un apartament de la una dintre tinerele exploatate. Și asta nu e tot. Același inculpat împreună cu alte persoane au lovit victima în zona feței, provocându-i acestuia leziuni ce au necesitat 7 zile de îngrijiri medicale, scrie Replica de Constanţa. 

Pe numele lui a fost emis mandat european de arestare, iar la data de 6.11.2019, individul a fost depistat de către lucrătorii de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Serviciul de Investigații Criminale și a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, pentru a fi prezentat procurorului, în baza mandatului european de arestare emis de autoritățile judiciare italiene. Cererea a fost admisă de către magistrați.