Româncele care şi-au MĂRIT SÂNII, în pericol. Ce s-a descoperit la un anumit tip de implant mamar

"Asociatiei Chirurgilor Plastici" din Romania lanseaza un avertisment legat de un anumit tip de implant mamar, produs in Brazilia, dar care se foloseste si aici, si la care au fost depistate probleme.

06 oct. 2015, 10:48
Româncele care şi-au MĂRIT SÂNII, în pericol. Ce s-a descoperit la un anumit tip de implant mamar

Alerta a fost data in Germania, in urma unor controale, iar medicii de pe trei continente sunt sfatuiti sa le evite, pana la clarificarea situatiei, scrie stirileprotv.ro.

In urma verificarilor, specialistii au depistat in aceste proteze mamare prezenta unor particule microscopice de bumbac si siliciu. Neregulile au fost gasite atat pe linia de productie, cat si pe produse, in fabrica din Brazilia.

Citeşte şi Cum arată vedeta cu mărimea LLL la SUTIEN, în costum de baie. IMAGINI INCENDIARE

Acest tip de implant de marire a sanilor se gaseste in intreaga lume, inclusiv in Romania. Conform Asociatiei Chirurgilor Plastici din tara noastra, aceste silicoane se folosesc in tara noastra de aproximativ 3 ani si numai anul trecut si-au marit bustul, cu astfel de proteze, 60 de femei.

Chiar si cu aceste nereguli, autoritatile romane si internationale sustin ca sanatatea celor care le poarta nu este pusa in pericol, insa medicii sunt sfatuiti sa isi cheme pacientele la un control. Aceleasi masuri s-au luat in intreaga Europa, dar si in Australia si Noua Zeelanda. In plus, in Europa, a fost suspendat certificatul de conformitate.