Români în grevă în Franţa. Oamenii se plâng că nu şi-au mai primit salariile de două luni

Publicat: Marţi, 23 Iulie 2013 11:57 // Actualizat: Marţi, 23 Iulie 2013 12:11 // Sursa: RTV.net

Salariaţii români ai unei societăţi franceze de lucrări publice din localitatea franceză Drémil-Lafage, în apropiere de Toulouse, sunt în grevă din 18 iulie pentru că nu şi-au primit salariile pe lunile mai şi iunie şi plata numeroaselor ore suplimentare, a anunţat luni seara postul de televiziune France 3 citând sindicatul CGT, care le susţine acţiunea.

Foto: rtv.net

Lucrătorii români se plâng că situaţia lor este cu atât mai gravă cu cât activitatea lor implică şi numeroase deplasări pentru care sunt nevoiţi să plătească din propriul lor buzunar pentru carburant.

Potrivit sindicatului, conducerea societăţii refuză să negocieze şi chiar a angajat persoane cu contracte temporare pentru a-i înlocui pe grevişti. Aceştia din urmă îşi plătesc singuri chiria în spaţii locative indicate de respectiva societate, iar conducerea a încercat să-i oblige să se mute, ceea ce românii au refuzat. În urma acestui refuz, li s-a tăiat apa curentă.

Sindicatul avertizează că astfel de practici sunt frecvente în unele companii din zona localităţii Toulouse.

Citeşte şi: Păcăliţi cu locuri de muncă. Au crezut că dau lovitura în Germania, dar au trăit un coşmar

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 iul 17:20
...Toulouse, sunt în grevă din 18 iulie pentru că nu şi-au primit salariile pe lunile mai şi iunie şi plata numeroaselor ore Citește mai departe…

...
1
EUR
4.8744
RON
25 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H