Români în Marea Britanie, în sclavie: Muncesc la fermă 16 ore pe zi şi locuiesc în rulote infecte VIDEO

Ademeniţi în Marea Britanie cu salarii mai mari şi condiţii de viaţă decente, zeci de români au ajuns sclavi într-o fabrică din sudul Regatului. Muncesc zi lumină, fără pauză, iar nopţile şi le petrec în rulote mizerabile, unde riscă în orice moment să se îmbolnăvească.

23 oct. 2015, 10:50
Români în Marea Britanie, în sclavie: Muncesc la fermă 16 ore pe zi şi locuiesc în rulote infecte VIDEO

Viaţa sclavilor români a fost prezentată într-un reportaj amplu al televiziunii britanice Channel 4. Românii trudesc până târziu în noapte, iar pentru asta primesc salariul minim.

Angajaţi la o fermă care livrează mere pentru cele mai mari supermarketuri britanice, ei trebuie să facă cinci pachete într-un minut. Dacă nu pot, pleacă acasă, iar a doua zi nu mai sunt chemaţi la muncă, potrivit România TV.

Iar când obosesc şi cer o pauză, iată ce li se răspunde: „Dacă nu vreţi să munciţi, trimit întreaga echipă acasă. Ne-am înţeles? Aduc alţi oameni”.

Deşi le-au fost promise condiţii decente, rulotele în care dorm sunt mizerabile. Toaletele sunt murdare, în camere miroase urât, iar pereţii sunt acoperiţi de igrasie…

„Prima seară când am intrat acolo pur şi simplu nu se putea inhala mirosul. Puteai să leşini. Mirosea a hoit. A ghetou. Alea nu sunt condiţii omeneşti”, s-a plâns unul dintre „sclavi”.

Citeşte şi Peste 1300 de locuri de muncă disponibile în ţările din Europa

Pentru asta, conaţionalii noştri plătesc 35 de euro de persoană pe săptămână, care li se opresc direct din salariu. Legea britanică obligă angajatorii să ofere cazare decentă angajaţilor, apă potabilă şi caldură. Lucrurile nu stau nici pe departe aşa.

Românii stau în frig, nu au apă,iar baia este comună pentru 500 de oameni care trebuie să se înghesuie la numai şase duşuri, din care funcţionează doar trei.

În urma reportajului difuzat de televiziunea britanică, trei dintre supermarketurile unde ajung merele ambalate de români au deschis o anchetă, iar altul a sistat comenzile.