România, a doua medalie la CM de haltere. Loredana Toma este vicecampioană mondială

Loredana Toma a câştigat, luni seara, o medalie de argint în proba de smuls la categoria 64 de kilograme din cadrul Campionatelor Mondiale de haltere care au loc în aceste zile la Aşgabat (Turkmenistan).

05 nov. 2018, 17:38
România, a doua medalie la CM de haltere. Loredana Toma este vicecampioană mondială

În vârstă de 23 de ani, sportiva română nu şi-a putut apăra titlurile mondiale cucerite anul trecut la smuls, aruncat şi total la categoria 63 de kilograme.

La stilul smuls, Loredana Toma a pierdut bătălia pentru titlul mondial în faţa chinezoaicei Deng Wei. Ea început cu 106 kilograme, a continuat cu 110 kg, însă a ratat la cea de-a treia încercare cu 112 kg, greutate reuşită însă de Deng Wei. Ultimul loc pe podium a fost ocupat de Karina Gorinceva din Kazahsan (107 kg).

La aruncat, Toma a reuşit 124 de kilograme, însă a ratat celelalte două încercări la 128 şi 129 kg, clasându-se în final pe poziţia a 9-a. Medalia de aur a revenit tot chinezoaicei Deng Wei, care a stabilit un nou record mondial cu o încercare reuşită de 140 kg. Medalia de argint a fost câştigată de thailandeza Rattanawan Wamalun (137 kg), în timp ce bronzul a fost cucerit de Rim Un Sim (134 kg) din Coreea de Nord.

Citeşte şi România, prima medalie la Mondialele de haltere. Cristina Iovu a fost cea care a urcat pe podium

În clasamentul total, sportiva născută la Botoşani a ocupat poziţia a cincea, cu 234 kg. Podiumul la total a fost următorul: 1. Deng Wei (China) – 252 kg, 2. Rim Un Sim (Coreea de Nord) – 239 kg, 3. Rattanawan Wamalun (Thailanda) – 239 kg.

După cinci zile de concurs, delegaţia României are două medalii: bronz prin Cristina Iovu (stilul aruncat, cat. 55 kg) şi argint prin Loredana Toma (stilul smuls, cat. 64 kg). Ultimul sportiv român care va intra în concurs este Nicolae Onica, acesta urmând să participe la proba masculină de 96 de kilograme programată la 7 noiembrie, de la ora 14,25.

La CM 2018, competiţie de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, România participă cu patru sportivi: Nicolae Onica – cat. 96 kg, Elena Ramona Andrieş – cat. 49 kg, Cristina Iovu – cat. 55 kg şi Loredana Elena Toma – 64 kg.