România a participat la o operaţiune împotriva reţelei teroriste Stat Islamic

Publicat: Vineri, 27 Aprilie 2018 16:44 // Actualizat: Vineri, 27 Aprilie 2018 17:35 // Sursa: romaniatv.net

România a participat, alături de alte state, la o operaţiune împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, în cadrul unei "razii multinaţională simultană, potriuvit BBC.

Specialişti în domeniul cibernetic din mai multe ţări europene, Canada şi Statele Unite au atacat mai multe site-uri ale organizaţiei Stat Islamic, inclusiv agenţia de ştiri Amaq.

Europol a coordonat o "razie multinaţională simultană" împotriva site-urilor grupului Stat Islamic, confiscând mai multe probe digitale şi servere. Printre statele membre UE, care au participal la operaţiunea desfăşurată pe 25 şi 26 aprilie, se numără şi România, alături de Belgia, Bulgaria, Franţa, Olanda şi Marea Britanie.

Membrii Statului Islamic ar putea fi identificaţi mai uşor în urma operaţiunii. Agenţia Amaq, principalul furnizator de ştiri privind Stat Islamic, a fost vizată şi de operaţiuni anterioare.

Rob Wainwright, directorul executiv al Europol, a declarat că ultima operaţiune a afectat capabilitatea organizaţiei Stat Islamic de a disemina propagandă şi de a radicaliza tinerii.

La sfârşitul lunii martie, Europol a anunţat că peste 1.000 de militanţi din statele membre ale Uniunii Europene luptă pentru organizaţia teroristă Stat Islamic, iar 800 dintre aceştia provin din Balcani.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8387
RON
04 Jun
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H