România a pierdut aproape 6.000 de locuri de muncă pe zi, pe perioada stării de urgenţă. Situaţia riscă să devină şi mai dramatică

Publicat: Miercuri, 20 Mai 2020 09:22 // Actualizat: Miercuri, 20 Mai 2020 10:08 // Sursa: romaniatv.net

De când a fost decretată starea de urgenţă în Romnia, numărul contractelor de muncă încetate a ajuns la 374.183, conform datelor de la Ministerul Muncii, consultate de Ziarul Financiar.

Contractele încheiate reprezintă oamenii care nu se mai întorc la lucru după ce autorităţile vor ridica restricţiile impuse din cauza pandemiei de COVID-19. Astfel, înseamnă că economia locală a pierdut peste 5.800 de locuri de muncă în fiecare zi a acestei stări de urgenţă.

Citeşte şi Suedia se află într-o criză profundă, chiar dacă a lăsat deschisă economia. E cea mai grea recesiune după Al Doilea Război Mondial

"Veştile nu sunt optimiste pentru mulţi angajaţi. Numărul contractelor încetate va creşte. Estimăm că vor ajunge la circa 500.000 de contracte încetate. Vorbim despre companiile care îşi vor restrânge activitatea, vor intra în insolvenţă sau nu îşi vor mai putea procura materia primă.

Printre domeniile în care vor fi multe contracte de munca în­cetate sunt transporturile, HoReCa, real estate, industria chimică, meta­lurgică, de pre­lucrare a lemnului, construcţii, fabricarea echipa­mentelor elec­trice, automotive", a declarat, pentru sursa citată, Sorina Faier, managing partner în cadrul companiei de executive search Elite Search.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
criza coronavirus locuri de munca Ministerul Muncii someri romania
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H