România a primit finanţare de 17 milioane de euro de la CE pentru proiecte de îmbunătăţire a accesului la apă potabilă

Proiecte de infrastructură pentru gestionarea și distribuția apei potabile, în valoare de peste 17 milioane de euro din Fondul de coeziune, vor fi derulate în județele Constanța, Gorj, Ialomița, Ilfov și Suceava, potrivit unui comunicat de presă a Reprezentanței Comisiei Europene în România.

07 nov. 2017, 14:59
România a primit finanţare de 17 milioane de euro de la CE pentru proiecte de îmbunătăţire a accesului la apă potabilă

„Asigurarea accesului la apă potabilă de calitate este un exemplu concret al solidarității europene, ce va aduce beneficii unui număr important de români. Prin noile investiții din politica de coeziune, cetățenii din România și din întreaga Europă vor avea acces la apă curată, rezultatul fiind protecția atât a sănătății lor, cât și a mediului înconjurător”, a declarat comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu.

Conform sursei citate, din totalul celor 17 milioane de euro aprobate, 2,5 milioane de euro vor contribui, în județele Constanța și Ialomița, la finalizarea reabilitării și extinderii infrastructurii de gestionare și distribuție a apei în 19 comune, având ca rezultat creșterea cu 24.000 a numărului de locuitori ce vor beneficia de lucrările de îmbunătățire.

De asemenea, 7 milioane de euro vor finanța finalizarea lucrărilor de la rețeaua de distribuție și colectare a apei în aglomerările urbane din județul Gorj, inclusiv în reședința de județ Târgu-Jiu, în sud-vestul țării, iar 2,8 milioane de euro vor fi folosite pentru finalizarea renovării și extinderii rețelei de distribuție a apei și de canalizare din opt zone urbane situate în județul Ilfov, din vecinătatea Capitalei.

Totodată, 5 milioane de euro vor fi investiți în nordul țării, în județul Suceava, în extinderea sistemului de gestionare și de tratare a apei, numărul locuitorilor ce au acces la apă curată urmând să se majoreze cu 7.766 de persoane la finalul lucrărilor.


loading...