România aduce tot mai mulți asiatici să lucreze în țara noastră: ,,Salariul este mai mare decât în Bngladesh”

Din cauza lipsei de personal de la noi, România aduce tot mai mulți asiatici să lucreze în țara noastră. Acești se declară mulțumiți de salariul pe care îl primesc, dar și de condiții.

26 nov. 2022, 17:29
România aduce tot mai mulți asiatici să lucreze în țara noastră: ,,Salariul este mai mare decât în Bngladesh”

Din cauza lipsei de personal de la noi, România aduce tot mai mulți asiatici să lucreze. Costurile pentru un muncitor străin pot ajunge până la 800 de euro.

România aduce tot mai mulți asiatici să lucreze în țara noastră

Conform Digi 24, spaţiile verzi din muncipiul Galaţi sunt întreținute de străini pentru al treilea an consecutiv. Cum au văzut că la interviu nu se prezentau români, autoritățile locale au  luat hotărârea de a angaja străini.

Muncitorii se arată foarte încântați de țara noastră și nu se plâng de salariu deloc.

,,Oamenii din această țară sunt foarte buni, iar salariile sunt mari. Salariul este de 2.000 de lei, plus cazare și mâncare gratis.Aveam nevoie de un loc de muncă, iar salariul este unul foarte bun. Este mult mai mare decât salariul din Bangladesh”, a povestit unul dintre muncitori pentru sursa menționată mai sus.

Citește și: Ministrul Muncii, Marius Budăi, a bătut în cuie majorările de pensii, salarii, alocații și ajutoare pentru 2023. Veniturile pensionarilor nu vor fi indexate cu rata inflației | EXCLUSIV

Circa 100 de nepalezi și bengalezi au avut contracte cu Societatea de Gospodărie Urbană.

Au fost foarte buni și ne-am făcut treaba destul de bine. O parte dintre ei au ales să plece, să își rezilieze contractele, dar vedem dacă la anul vom avea nevoie de forță de muncă din spațiul extracomunitar vom apela. De anul viitor vom alinia salariile, așa cum v-am spus, la salariile din domeniul construcțiilor, adică în jurul sumei de 3.000 lei plus sau minus”, a menționat pentru digi24,Dragoş Magearu, director general Gospodărire Urbană Galaţi

Dacă mulți românii vor să plece din țară, din cauza prețurilor mari și a faptului că nu sunt mulțumiți de salariu, nu aceelași lucru putem spune și despre asiatici.

,,Statul român nu impune alte obligații angajatorului în afară de salariu, dar în înțelegerile cu statul exportator de forță de muncă, angajatorul trebuie să pună la dispoziție și o alocație de hrană. Și aici avem componenta tichetelor de masă, care se pliază foarte bine pe a acoperi această nevoie, precum și partea de cazare. În funcție de numărul de persoane pe care le contractează, costurile se situează undeva în jurul a 575 până la 800 de euro, cost toal per angajat”, a spus Corina Constantin – CEO companie recrutare, pentru sursa menționată mai sus.

Guvernul a stabilit că 100.000 de lucrători străini din afara Uniunii Europene pot fi angajați pe piața locală, mai exact dublu față de anul precedent.

Citește și: Ce salariu are un controlor STB în 2022. Primeşte şi bonuri de masă în valoare de 400 de lei