România, alături de Bulgaria şi Cehia au suspendat importul de forţă de muncă din Coreea de Nord

Publicat: Luni, 29 Mai 2017 11:54 // Actualizat: Luni, 29 Mai 2017 11:54 // Sursa: romaniatv.net

România, Bulgaria şi Cehia au suspendat, luni, importul de forţă de muncă din Coreea de Nord, după ce autorităţile de la Phenian au fost acuzate că reţin banii câştigaţi de către cetăţeni peste hotare, a anunţat Ambasada Bulgariei în Coreea de Sud, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

"Bulgaria, Cehia şi România au stabilit un precedent prin încetarea importurilor de forţă de muncă, după analizarea condiţiilor la care sunt supuşi lucrătorii nord-coreeni de peste hotare. Suspendarea acţiunii de primire a muncitorilor nord-coreeni de către aceste trei ţări est-europene este un exemplu prin care statele iau măsuri în mod activ împotriva extorcărilor", se arată într-un comunicat al ambasadei.

Exporturile de forţă de muncă sunt considerate o sursă importantă de venit pentru Coreea de Nord. Pe de altă parte, regimul de la Phenian este acuzat de sclavie modernă, din pricina condiţiilor dure de muncă în ţară şi a extorcării aplicate asupra persoanelor care lucrează în străinătate, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Compania care oferă bonus de 600 de euro la angajare

Aproximativ 50.000-60.000 de nord-coreeni sunt angajaţi în străinătate, în special în industria minieră, forestieră, textilă şi în construcţii. Coreea de Nord ar primi în fiecare an peste 100 de milioane de dolari ca venituri ale cetăţenilor din străinătate.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8351
RON
03 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H