ROMANIA-ALBANIA, meciul unei generaţii. Cum se poate califica România în optimile Euro 2016, calcule pe grupe

Naţionala României, care va juca împotriva Albaniei, în această seară de la ora 22.00, la Lyon, va merge sigur în fazele eliminatorii ale Campionatului European dacă va câştiga cu cel puţin 2-0 meciul cu Albania, iar Elveţia va pierde cu Franţa, măcar cu 2-1.

19 iun. 2016, 08:53
ROMANIA-ALBANIA, meciul unei generaţii. Cum se poate califica România în optimile Euro 2016, calcule pe grupe

ROMANIA – ALBANIA. CUM OBŢINEM CALIFICAREA DIN SEARA ASTA

  1. România câştigă cu Albania 1-0, Elveţia pierde cu Franţa, 0-1. România şi Elveţia termină cu acelaşi număr de puncte, 4, au remizat şi în meci direct şi au golaveraj 0, dar noi suntem avantajaţi, avem 3-3 golaveraj, ei numai 2-2.
  2. România câştigă cu Albania la diferenţă de minimum două goluri, Elveţia pierde cu Franţa la un gol. Exemplu: România – Albania 3-1, Franţa – Elveţia 2-1. Terminăm cu golaveraj superior faţă de Elveţia
  3. România câştigă la limită cu Albania, Elveţia pierde la minimum două goluri cu Franţa. Terminăm peste Elveţia la golaveraj

Dacă vom termina pe locul 2, vom juca sâmbătă, pe 25 iunie, în prima optime de finală, la St. Etienne, împotriva locului 2 din grupa C, foarte probabil Polonia.

ROMANIA – ALBANIA 0-0 LIVE VIDEO ONLINE PRO TV DOLCE SPORT

DE PE LOCUL 3 VA TREBUI SĂ AŞTEPTĂM

  • Dacă vom câştiga azi, dar Elveţia nu pierde cu Franţa, atunci vom încheia pe locul 3. Cu 4 puncte avem şanse imense să mergem mai departe, dar va trebui să aşteptăm finalul şi în celelalte grupe. Dacă vom câştiga la o diferenţă de la două goluri în sus, atunci cu 4 puncte şi golaveraj pozitiv e aproape imposibil să plecăm acasă
  • Teoretic, chiar şi dacă remizăm cu Albania, rămânem cu şanse de a ne califica de pe locul 3. În acest caz, ne-ar ajuta un egal cu goluri, gen 1-1, 2-2, 3-3.

Două variante avem în cazul în care terminăm pe 3 şi ne calificăm:

  1. Jucăm pe 25 iunie, cu liderul grupei B, foarte probabil Anglia, într-un meci programat la Paris, pe Parc de Princes
  2. Jucăm duminică, pe 26 iunie, cu câştigătoarea grupei C, Germania probabil, într-o optime de finală care se va juca la Lille.

CIFRELE MECIULUI

  • 1 gol a marcat Alibec în tricoul „naţionalei”, în amicalul cu Ucraina, pierdut cu scor 3-4, într-un meci jucat acum 3 săptămâni
  • 2,25 este cota ca România să câștige în această seară, fiind pentru prima dată favorită, Albania are cota 3,35
  • 16 meciuri a jucat România împotriva Albaniei: 11 victorii, 3 remize şi două înfrângeri, ultimul insucces fiind în 1948, 0-1
  • 6 jucători din lotul de 23 al României n-au bifat niciun minut la acest Euro: Pantilimon, Lung, Găman, Moţi, Măţel şi Sânmărtean
  • 3,55 este cota caselor de pariuri ca în partida de diseară de la Lyon să se acorde o lovitură de la 11 metri
  • 4 meciuri ale echipelor românești a mai arbitrat Pavel Královec: Belarus – România și alte trei partide ale Stelei

Departajarea echipelor se va face după reguli bine stabilite. Dacă două sau mai multe echipe au același punctaj după ce toate meciurile din grupă s-au jucat, se vor aplica următoarele departajări:

1. Numărul mai mare de puncte obținute dintre echipele aflate la departajare; 
2. Golaverajul superior dintre echipele aflate la departajare; 
3. Numărul mai mare de goluri înscrise dintre echipele aflate la departajare. Dacă după primele trei criterii echipele sunt tot la egalitate, diferența se va face cu ajutorul meciurilor directe între echipele aflate la departajare. 
4. Dacă și după acest criteriu echipele sunt tot la egalitate, se vor aplica criteriile 5-9; 
5. Golaverajul superior din toate meciurile grupei; 
6. Numărul mai mare de goluri din toate meciurile grupei. 
7. Dacă doar două echipe se află la departajare și sunt la egalitate după primele șase criterii, dar și după ce s-au întâlnit în ultima etapă a grupei, se vor organiza lovituri de departajare (acest criteriu nu se aplică dacă mai mult de două echipe sunt la departajare). 
8. Metoda fair play-ului (un punct pentru un singur cartonaș galben, trei puncte pentru un cartonaș roșu, ca și consecință a primirii a două cartonașe galbene, trei puncte pentru un cartonaș roșu direct, patru puncte pentru un cartonaș roșu direct, după ce jucătorul mai avea un cartonaș galben); 
9. Poziția în clasamentul UEFA.

Cele mai bune patru echipe de pe locul trei sunt determinate după următoarele criterii:

1. Numărul mai mare de puncte obținute; 
2. Golaverajul superior; 
3. Numărul mai mare de goluri înscrise; 
4. Metoda fair play-ului; 
5. Poziția în clasamentul UEFA.

Grupa A

Franţa este deja calificată şi cu un egal în meciul cu Elveţia va termina pe primul loc în Grupa A.

Elveţia îşi va asigura locul doi cu un rezultat de egalitate în meciul cu Franţa, sau primul loc, în cazul unei victorii. Dacă va pierde cu Franţa, atunci , România ar putea termina pe locul secund în grupă însă doar în cazul în care golaverajul ne va fi superior. În caz de egalitate se vor lua în calcul cartonaşele încasate de cele două echipe, iar dacă şi aici egalitatea persistă atunci se va apela la coeficientul de ţară, acolo unde Elveţia stă mai bine. 

Albania nu are niciun punct în Grupa A şi se poate califica mai departe doar dacă învinge România dar şi atunci trebuie să aştepte jocul rezultatelor, pentru a fi între cele mai bune 4 echipe clasate pe locul 3.

Grupa B

Anglia va temina pe primul loc în cazul unei victorii cu Slovacia, sau pe locul secund în cazul unui rezultat de egalitate.

Ţara Galilor se califică în cazul unei victorii cu Rusia iar un rezultat egal le va fi de ajuns dacă Anglia nu pierde. În cazul unei înfrângeri a Angliei şi un rezultat de egalitate între Ţara Galilor şi Rusia, galezii vor acumula 4 puncte şi vor fi pe locul 3 în grupă, fiind astfel la mâna rezultatelor din celelalte meciuri.

Slovacia se califică sigur cu o victorie, iar în cazul unui rezultat de egalitate poate termina pe locul doi, dacă Rusia câştigă meciul de luni seara. Slovacii vor fi siguri de eliminare doar dacă ei vor pierde meciul lor cu Anglia, iar Rusia ia toate cele 3 puncte cu Ţara Galilor.

Rusia are nevoie de victorie pentru a spera la calificarea din grupe. Ruşii pot termina pe locul doi dacă înving iar Anglia pierde, caz în care cele două echipe vor fi diferenţiate doar la golaveraj, numărul de cartonaşe sau coeficientul UEFA, în ultimul caz Anglia fiind mai bine plasată.

Grupa C

Germania se califică cu un rezultat de egalitate, ceea ce le-ar fi şi suficient germanilor pentru a câştiga grupa dacă Polonia nu câştigă împotriva Ucrainei.

Polonia se va califica dacă va termina măcar la egalitate meciul de marţi, iar Irlanda de Nord pierde. Dacă Polonia şi Germania vor termina cu acelaşi număr de puncte, cele două echipe vor fi despărţite după golaveraj, cartonaşe sau coeficient, caz în care Germania va termina înaintea polonezilor.

Irlanda de Nord se califică cu o victorie şi va termina pe locul 3 în cazul unei înfrângeri sau al unui rezultat de egalitate.
Ucraina este eliminată de la Euro şi chiar dacă va termina la egalitate de puncte cu Irlanda de Nord, va fi pe locul 4 în grupă, după ce a pierdut meciul direct.

Grupa D

Spania este deja calificată, iar cu victorie în meciul contra Croaţiei va termina pe primul loc în grupă, ceea ce înseamnă că vor juca pe 25 iunie, la Lens, împotriva unei echipe ce a termina pe locul 3.

Croaţia se va califica cu un singur punct şi poate câştiga grupa în cazul unei victorii. Croaţii pot fi eliminaţi dacă vor pierde cu Spania, Cehia câştigă cu Turcia, iar cehii au un golaveraj mai bun sau au încasat mai puţine cartonaşe. Dacă cele două ţări vor fi despărţite de coeficient atunci Croaţia va trece în faţa Cehiei..

Cehia trebuie să câştige meciul cu Turcia pentru a spera măcar la locul 3. Orice alt rezultat, cu excepţia victoriei o trimite acasă.
Turcia are nevoie de toate cele trei puncte în meciul cu Cehia pentru a spera că se va afla printre cele 4 cele mai bine clasate echipe de pe locurile 3 din grupele turneului final.

Grupa E

Italia este deja calificată de pe primul loc al grupei şi va juca pe 27 iunie, pe Stade de France, împotriva echipei ce va termina pe locul 2 în Grupa D.

Belgia va termina pe locul 2 în cazul unui rezultat de egalitate cu Suedia şi va juca împotriva câştigătoarei Grupei F, la Toulouse, pe 26 iunie. Ar putea termina totuşi şi pe poziţia a treia, dacă belgienii pierd, iar Irlanda bate Italia.

Suedia îşi va asigura cel puţin poziţia a treia cu o victorie în meciul cu Italia.Dacă atât Suedia, cât şi Irlanda vor câştiga, atunci vor fi diferenţiate de unul dintre cele trei criterii(golaveraj, cartonaşe sau coeficient, favoarabil suedezilor). Un rezultat de egalitate va da Suediei, cu 2 puncte, doar şanse matematice de a merge mai departe de pe locul 3.

Irlanda trebie să câştige ultimul meci din grupă pentru a spera la calificare. Orice alt rezultat fiind sinonim cu eliminarea de la Euro.

Grupa F

Ungaria va câştiga grupa în cazul unei victorii şi va merge mai departe şi cu un rezultat de egalitate. În al doilea caz, ungurii pot pierde primul loc dacă Islanda câştigă cu Austria, iar unul dintre cele trei criterii de departajare le va fi favorabil nordicilor.

Portugalia se va califica în cazul unei victorii împotriva Ungariei dar, poate pierde primul loc în favoarea Islandei, dacă aceasta câştigă cu Austria, iar criteriile de departajare vor fi favorabile trupei lui Lars Lagerback. Un rezultat de egalitate între Portugalia şi Ungaria va lăsa echipa lui Ronaldo pe locul secund dacă şi celălalt meci al grupei, Islanda-Austria se va termina tot la egalitate.
Portugalia se poate califica şi de pe locul 3 cu o înfrângere, dar e nevoie ca Islanda să nu câştige cu Austria. Chiar şi aşa, Portugalia va trebui să aibă criteriile de departajere de partea ei în faţa celorlalte echipe cu 2 puncte din celelalte grupe. Portugalia le este superioară tuturor acestor echipe la coeficient.

Islanda se califică sigur cu o victorie dar poate termina chiar şi pe primul loc în grupă, dacă celălalt meci se va termina la egalitate, iar nordicii vor avea golaveraj mai bun decât Ungaria, sau mai puţine cartonaşe încasate. Un rezultat de egalitate plasează Islanda pe locul 2, dacă Ungaria câştigă sau termină la egalitate cu Portugalia. În cel de-al doilea caz, Islanda şi Portugalia vor fi separate prin criteriile de deprtajare, dar nordicii pot merge mai departe de pe locul 3. Dacă pierde, Islanda mai are doar şanse matematice de a prinde fazele eliminatorii ale turneului final.

Austria va termina pe locul doi cu o victorie în ultimul meci din grupă, însă, dacă şi Portugalia va învinge, Austria va termina în spatele Ungariei, la egalitate de puncte şi poate merge mai departe doar dacă va fi una dintre cele patru echipe de pe locurile trei cu punctaj mare. Un rezultat de egalitate poate califica Austria din postura de echipă de pe locul trei, doar dacă Portugalia pierde, iar criteriile de departajare le vor fi favorabile austriecilor.

EURO 2016. GRUPA A

S-au jucat:

Franţa – România 2-1 (0-0)

Giroud 57, Payet 89 / B. Stancu 65p

Albania – Elveţia 0-1

Schar 5

România – Elveţia 1-1 (1-0)

B. Stancu 19p / Mehmedi 56

Franţa – Albania 2-0 (0-0)

Griezmann 90, Payet 90+5

CLASAMENT

Au mai rămas de disputat:

19 iunie, ora 22.00 (Lille): Elveţia – Franţa (Dolce Sport)

19 iunie, ora 22.00 (Lyon): România – Albania (Dolce Sport şi PRO TV)


EURO 2016. GRUPA B

S-au jucat:

Ţara Galilor – Slovacia 2-1 (1-0)

Bale 10, Robson-Kanu 81/ Duda 61

Anglia – Rusia 1-1 (0-0)

Dier 73 / V. Berezuţki 90+2

Rusia – Slovacia 1-2 (0-1)

Glushakov 80 / Weiss 32, Hamsik 45

Anglia – Ţara Galilor 2-1 (0-1)

Vardy 56, Sturridge 90 / Bale 42

 

CLASAMENT

Au mai rămas de disputat:

20 iunie, ora 22.00 (St. Etienne): Slovacia – Anglia (Dolce Sport şi PRO TV)

20 iunie, ora 22.00 (Toulouse): Rusia – Ţara Galilor (Dolce Sport)


EURO 2016. GRUPA C

S-au jucat:

Polonia – Irlanda de Nord 1-0 (0-0)

Milik 51

Germania – Ucraina 2-0 (1-0)

Mustafi 19, Schweinsteiger 90

Ucraina – Irlanda de Nord 0-2 (0-0)

McAuley 49, McGinn 90+6

Germania – Polonia 0-0

CLASAMENT

Au mai rămas de disputat:

21 iunie, ora 19.00 (Paris): Irlanda de Nord – Germania (Dolce Sport)

21 iunie, ora 19.00 (Marseille): Ucraina – Polonia (Dolce Sport)


EURO 2016. GRUPA D

S-au jucat:

Turcia – Croaţia 0-1 (0-1)

Modric 41

Spania – Cehia 1-0 (0-0)

Pique 87

Cehia – Croaţia 2-2 (0-1)

Skoda 76, Necid 90+3p / Perisic 37, Rakitic 59

Spania – Turcia 3-0 (2-0)

Morata 34, 48, Nolito 35

CLASAMENT

Au mai rămas de disputat:

21 iunie, ora 22.00 (Bordeaux): Croaţia – Spania (Dolce Sport)

21 iunie, ora 22.00 (Lens): Cehia – Turcia (Dolce Sport)

 

EURO 2016. GRUPA E

S-au jucat

Irlanda – Suedia 1-1

Hoolahan 48 / Clark 71a

Belgia – Italia 0-2 (0-1)

Giaccherini 32, Pelle 90+3

Italia – Suedia 1-0 (0-0)

Eder 88

Belgia – Irlanda 3-0 (0-0)

Lukaku 48, 70, Witsel 61

CLASAMENT

Au mai rămas de disputat:

22 iunie, ora 22.00 (Nice): Suedia – Belgia (Dolce Sport)

22 iunie, ora 22.00 (Lille): Italia – Irlanda (Dolce Sport)


EURO 2016. GRUPA F

S-au jucat:

Austria – Ungaria 0-2 (0-0)

Szalai 63, Srieber 87

Portugalia – Islanda 1-1 (1-0)

Nani 31 / B. Bjornason 50

Islanda – Ungaria 1-1

G. Sigurdsson 40p / B. Saevarsson 88a

Portugalia – Austria 0-0

CLASAMENT


Au mai rămas de disputat:

22 iunie, ora 22.00 (Lyon): Ungaria – Portugalia (Dolce Sport)

22 iunie, ora 19.00 (St. Denis): Islanda – Austria (Dolce Sport)