România, aproape de un nou împrumut la FMI

Se discută despre un nou acord între tara noastra si Fondul Monetar International dupa alegerile parlametare. O confirma chiar consilierul guvernatorului Mugur Isarescu. Lucian Croitoru sustine ca ar trebui sa batem iar palma cu FMI pestru a evita derapajele economice.

15 iun. 2016, 12:23
România, aproape de un nou împrumut la FMI

Specialistii in economie sustin ca România este la limită cu deficitul bugetar, iar derapajele economice ne pândesc la tot pasul, balanta de plati se deterioreaza. Asa ca in aceste zile, de cand reprezentantii FMI au venit in tara pentru discutii se vorbeste despre un nou acord. Asta si fiindca s-a ajuns la conclzia ca atunci cand Romania nu a fost parte dintr-un acord, guvernantii au dus economia spre prapastie, fiind salvata doar prin dure masuri de corectie.

Negocierile pentru un nou acord cu FMI vin din contextul in care reprezentantii fondului au facut cateva declaratii surprinzatoare recent cu privire la salariul minim pe economie.

Potrivit România TV, acestia spun ca salariul ar trebui sa difere in functie de regiune şi creşterea salariului minim în România a fost mai rapidă decât productivitatea, ca a crescut prea mult lasand o diferenta prea mica intre salariul minim si cel mediu, omul nemaifiind motivat sa performeze la locul de munca pentru a i se creste venitul, diferenta fiind nesemnificativa.