România ar putea avea PRIMA FEMEIE PREOT

O femeie de 34 de ani a depus o cerere la Patriarhia Română şi cere să fie lăsată să slujească în biserică. Tânăra este medic de profesie şi de doi ani studiază la Facultatea de Teologie.

05 iul. 2014, 08:18
România ar putea avea PRIMA FEMEIE PREOT

Ana Maria are 34 de ani, este de profesie medic, iar de 2 ani a început și Facultatea de Teologie. Canoanele Bisericii Ortodoxe nu permit ca femeile să slujească, însă ea spune că a simțit chemarea lui Dumnezeu pentru a face acest lucru și nu vrea să renunțe.

Studiez la Facultatea de Teologie și sper să fac și acolo un pionierat, ca să zic așa, o revoluție frumoasă. Femeile sunt foarte bune și blânde și au răbdare deosebită în a fi atente la credincioși, iar de celelalte se ocupă Dumnezeu. Dumnezeu este cel care oferă harul și cred că poate să ofere har în egală măsură și bărbaților și femeilor. La început și primei femei-doctor i-a fost greu, pentru că se considera că e o meserie pentru bărbați”, a declarat tânăra la Antena 1.

Femeia a făcut o cerere pentru a deveni preot la Patriarhie și speră ca șefii Bisericii Ortodoxe să modifice canoanele pentru a deveni prima femeie-preot din România.