România ar putea avea PRIMA FEMEIE PREOT

Publicat: Sâmbătă, 05 Iulie 2014 11:18 // Actualizat: Sâmbătă, 05 Iulie 2014 11:18 // Sursa: romaniatv.net

O femeie de 34 de ani a depus o cerere la Patriarhia Română şi cere să fie lăsată să slujească în biserică. Tânăra este medic de profesie şi de doi ani studiază la Facultatea de Teologie.

Ana Maria are 34 de ani, este de profesie medic, iar de 2 ani a început și Facultatea de Teologie. Canoanele Bisericii Ortodoxe nu permit ca femeile să slujească, însă ea spune că a simțit chemarea lui Dumnezeu pentru a face acest lucru și nu vrea să renunțe.

"Studiez la Facultatea de Teologie și sper să fac și acolo un pionierat, ca să zic așa, o revoluție frumoasă. Femeile sunt foarte bune și blânde și au răbdare deosebită în a fi atente la credincioși, iar de celelalte se ocupă Dumnezeu. Dumnezeu este cel care oferă harul și cred că poate să ofere har în egală măsură și bărbaților și femeilor. La început și primei femei-doctor i-a fost greu, pentru că se considera că e o meserie pentru bărbați", a declarat tânăra la Antena 1.

Femeia a făcut o cerere pentru a deveni preot la Patriarhie și speră ca șefii Bisericii Ortodoxe să modifice canoanele pentru a deveni prima femeie-preot din România.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Biserica Ortodoxă Română femeie preot Patriarhia Română preot
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 iul 23:25
Răspunde | Votează email -2 email
tanase tudoran
Este o cerere normala. Potrivit Constituţiei noastre dar şi a Cartei drepturilor omului nimenea nu poate fi discriminat la angajare pe criterii cum ar fi sexul. Biserica Ortodoxă nu-şi poate permite să încalce legea fundamentală. Trebuie să-şi modernizeze şi actualizeze canoanele ca să fie în pas cu legislaţia naţională şi internaţională. Femeile reprezintă 51 la sută din populaţie, dar în clerul BISERICII Ortodoxe , nu sunt reprezentate. Biserica trebuie să fie un nexemplu de democraţie.
05 iul 14:10
...ofere har în egală măsură și bărbaților și femeilor", ea dorind sa slujeasca in aceasta pozitie de preot. Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/romania-ar-putea-avea-prima-femeie-preot_156425.html#ixzz36aiGdN92, http://www.romaniatv.net/romania-ar-putea-avea-prima-femeie-preot_156425.html Care este parerea ta despre acest concept? Sunt…" /> #header h1 a, #header h1 a:hover,...
05 iul 12:20
...să fie lăsată să slujească în biserică. Tânăra este medic de profesie şi de doi ani …read more ...
05 iul 11:24
... O femeie de 34 de ani a depus o cerere la Patriarhia Română şi cere să fie lăsată să slujească în...
1
EUR
4.8744
RON
25 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H