ROMANIA – CEHIA 27-28, eliminare neaşteptată de la Mondialele de handbal

Naţionala de handbal feminin a României a ratat, luni, la Leipzig, calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial, fiind învinsă în optimi de reprezentativa Cehiei, cu scorul de 28-27 (14-17).   

11 dec. 2017, 09:02
ROMANIA – CEHIA 27-28, eliminare neaşteptată de la Mondialele de handbal

ROMANIA – CEHIA LIVE VIDEO ONLINE 2017 TELEKOM SPORT. LIVE STREAMING CM de handbal 27-28

Pentru România au marcat Neagu 13 goluri, Geiger 4, Buceschi 3, Dragut 2, Udriştioiu 2, Pintea 2, Elisei Ardean 1. Alte două partide din optimi sunt programate de la 21.30, între Japonia – Olanda şi Spania – Norvegia. Şi ele vor putea fi urmărite LIVE pe Telekom Sport.

În primele două partide din sferturi se vor duela Franţa – Muntenegru şi Danemarca – Suedia, toate calificate încă de duminică.
 
 
Meciurile din sferturile de finală vor avea loc marţi şi miercuri, la Leipzig şi Magdeburg, iar câştigătoarele se vor califica în semifinalele de vineri. Finalele pentru medalii vor avea loc în 17 decembrie, Hamburg.

 

min. 53: Cristina Neagu revine la linia de şapte metri şi marchează pentru România.

min. 46: GOOOL Eliza Buceschi!

min. 34: Melinda Geiger a fost eliminată pentru două minute!

min. 32: Primul gol al primei reprize vine în poarta Cehiei! Crina Pintea marchează pentru România!

min. 20: Melinda Geiger marchează golul 12 al României!

min. 16: Aneta Udristioiu duce România pentru prima oară la două goluri!

min. 13: Aneta Udristioiu o aduce din nou pe România la conducere!

min. 12: Cristina Neagu este de neoprit. Marchează din nou de la şapte metri.

min.10: Neli Elise marchează un gol superb pe contraatac!

min. 9: Cristina Neagu marchează de la şapte metri. Scor 4-3.

min. 7:  România marchează din lovitură de la şapte metri!

min. 3: GOOL România! Cristina Neagu loveşte din nou.

min. 1: Gol superb al Cristinei Neagu. România deschide scorul!

 

 

România s-a calificată de pe primul loc al Grupei A în optimile Camponatului Mondial de handbal feminin şi urmează să întâlnească, luni, cel mai facil adversar din Grupa B, Cehia (locul 4). Meciul România – Cehia va putea fi urmărit în EXCLUSIVITATE pe TelekomSport 2.

Linnea Torstensson, Camyle Ayglon Saurina, Bella Gullden, Gnosianne Niombla și Kim Rasmusen văd România în sferturile Campionatului Mondial din Germania. Jucătoarele care au evoluat în România sau care încă activează în Liga Națională le țin toate pumnii ”tricolorelor”. Mai mult de atât, dau aproape sigură victoria lor în întâlnirea cu Cehia. Bookmakerii dau și ei România clar câștigătoare.

Expert la televiziunea suedeză TV4, cea care transmite Campionatul Mondial, Linnea Torstensson, care acum evoluează în Franța, la Nice, după trei ani petrecuți la CSM București, e categorică. „România e deja în sferturi. Cehia nu e o echipă organizată. O au pe Luzumova, dar, dacă ai reușit să o anihilezi, jocul Cehiei e încheiat”, spune Linnea, care a comentat aseară și victoria categorică a echipei sale în fața Sloveniei: „Îmi lipsește naționala, dar fetele joacă foarte bine. Cred că e o mare oportunitate de a ajunge în semifinale. Danemarca are o echipă bună, dar cred în șansa Suediei”.

„Cehia e o echipă bună, dar cred în jucătoarele românce. Atunci când o ai pe Neagu pe teren, nu poți fi decât favorit”, spune și Gnonsiane Niombla, interul stânga de la CSM București.

ROMANIA – CEHIA LIVE VIDEO ONLINE 2017 TELEKOM SPORT. LIVE STREAMING CM de handbal

Fostul antrenor al lui CSM, acum selecționer al Ungariei, Kim Rasmussen, a fost eliminat de la CM de Franța. Nu știe dacă va mai rămâne antrenor, dar își face planuri de viitor. „Obiectivul e acela de a duce Ungaria la Tokyo, în 2020”, spune danezul. Tehnicianul care a câștigat cu Cehia, 30-29, în grupă vede și el clar România favorită. „Dacă vor trata serios jocul, nu vor fi probleme. Cehia nu poate juca 60 de minute la nivelul româncelor”, spune Kim.

Bella Gullden știe echipa României, dar nu a văzut-o încă la Mondialul în Germania. „Judecând doar după rezultate, România e favorită. Mi-aș dori să ne întâlnim în finală, de ce nu?”, supralicitează centrul lui CSM București, o jucătoare extrem de iubită în România.

Stâlpul apărării Franței, Camille Ayglon Saurina, vede și ea România în sferturile de finală: „Am urmărit Cehia în meciul cu Ungaria. România e clar favorită. Noi am bătut România, dar să nu uităm că nu a jucat Neagu. Ori Neagu reprezintă foarte mult pentru echipa voastră”.

România nu ar trebui să întâmpine probleme în câştigarea partidei cu Cehia, o echipă mult mai slab cotată, singurele victorii obţinute de echipa cehă au fost împotriva celor mai slabe naţionale din grupă (Polonia şi  Argentina, ambele au părăsit competiţia).

Reprezentativa ţării noastre a mers strună în grupă, obţinând victorii în primele patru partide, o performanţă pe care nu o mai realizase din 2009 de la Campionatul Mondial disputat în China. Din păcate ultima partidă a grupelor a adus o surpiză neplăcută pentru România, echipa noastră fiind învinsă categoric de Franţa, scor 26-17.

 

Cu o eficienţă de 44% în poarta României, Iulia Dumanska poate fi jucătoarea cheie în partida cu Cehia din optimile de finală ale Campionatului Mondial de handbal feminin, care va putea fi urmărită pe TelekomSport 2 şi LIVE TEXT pe RomaniaTV.net.

ROMÂNIA-CEHIA ONLINE STREAM LIVE VIDEO TELEKOM SPORT. Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă clar de Franţa, cu scorul de 26-17 (17-7), vineri seara, la Trier, în ultimul meci al tricolorelor în Grupa A a Campionatului Mondial din Germania. ROMÂNIA-CEHIA ONLINE STREAM LIVE VIDEO TELEKOM SPORT.

ROMÂNIA-CEHIA ONLINE STREAM LIVE VIDEO TELEKOM SPORT  Meci cedat fără apel

ROMÂNIA-CEHIA ONLINE STREAM LIVE VIDEO TELEKOM SPORT România, care era deja câştigătoarea grupei înaintea meciului, a cedat fără drept de apel în faţa vicecampioanei olimpice, selecţionerul spaniol Ambros Martin menajând câteva piese de bază, precum Cristina Neagu şi Eliza Buceschi.

ROMÂNIA-CEHIA ONLINE STREAM LIVE VIDEO TELEKOM SPORT  În optimi, România va întâlni echipa clasată pe locul patru în Grupa B, Cehia, meciul fiind programat luni, la Leipzig.

ROMÂNIA-CEHIA ONLINE STREAM LIVE VIDEO TELEKOM SPORT  România a început perfect meciul şi conducea cu 2-0 după 6 minute de joc. Au urmat aproape zece minute în care tricolorele nu au mai marcat, iar Franţa a întors rezultatul, după şase goluri consecutive, 6-2 (16). La pauză, Franţa avea zece goluri în plus pe tabelă, 17-7, iar diferenţa s-a menţinut şi în partea secundă, în care jucătoarele noastre nu au reuşit să reducă aproape deloc ecartul. Franţa s-a impus în cele din urmă cu 26-17.

ROMÂNIA-CEHIA ONLINE STREAM LIVE VIDEO TELEKOM SPORT Care au fost tricolorele care au marcat cel mai mult

ROMÂNIA-CEHIA ONLINE STREAM LIVE VIDEO TELEKOM SPORT La franţuzoaice au jucat Niombla (CSM Bucureşti), Camille Ayglon (CSM Bucureşti), Pineau (ex-HCM Baia Mare), Landre (ex-SCM Craiova).

ROMÂNIA-CEHIA ONLINE STREAM LIVE VIDEO TELEKOM SPORT Pentru România au marcat Cristina Florianu 6 goluri, Ana-Maria Dragut 3, Aneta Udriştioiu 2, Cristina Laslo 2, Timea Tătar 1, Crina Pintea 1, Ana-Maria Popa 1, Melinda Geiger 1.

ROMÂNIA-CEHIA ONLINE STREAM LIVE VIDEO TELEKOM SPORT Golurile Franţei au fost reuşite de Manon Houette 7, Kalidiatou Niakate 5, Laura Flippes 4, Grace Zaadi 2, Siraba Dembele 2, Alexandra Lacrabere 2, Gnonsiane Niombla 1, Laurisa Landre 1, Allison Pineau 1, Blandine Dancette 1.

ROMÂNIA-CEHIA ONLINE STREAM LIVE VIDEO TELEKOM SPORT  Au arbitrat tunisienii Samir Krichen şi Samir Makhlouf.

Herbert Muller jigneşte involuntar naţionala României înainte de meciul cu Cehia: ”Fără ea România nu ar fi nici jumătate”

 

Într-un interviu acordat GSP.ro, Herbert Muller a făcut o declaraţie prin care a jignit involuntar naţionala României. Acesta a spus că naţionala Cehiei nu ar fi nici jumătate fără Luzumova, cum nici România nu ar fi fără Cristina Neagu.

 

Toată lumea înţelege importanţa Cristinei Neagu în angrenajul echipei naţionale, dar să declari că România nu ar fi nici jumătate fără Cristina Neagu, pare puţin deplasat. 

Această decaraţie ar putea fi considerată ofensatoare de către jucătoarele de valoare din reprezentativa noastră (Valentina Ardean Elisei, Melinda Geiger, Gabriella Szucs, Eliza Buceschi, Crina Pintea), care au pus serios umărul şi la ediţia precedentă a Campionatului Mondial (2015), când România a obţinut medalia de bronz.

ROMANIA – CEHIA LIVE VIDEO ONLINE 2017 TELEKOM SPORT. LIVE STREAMING CM de handbal

Antrenorul român născut la Timişoara, care o pregăteşte pe cehoaica Iveta Luzumova la Thuringer, este convins că România se va inpune în optimile CM. „Cehia nu are forţa să oprească România. Cu tot respectul, va câştiga România. Jocul Cehiei e uşor de ghicit şi sunt sigur că Ambros Martin îşi va face foarte bine temele”, a declarat Herbert Muller.

Tehnicianul crede că Luzumova e pentru Cehia ce e Neagu pentru România. „Fără ea Cehia nu ar fi nici pe jumătate, dar la fel şi România. Luzumova e mai mult centru, Neagu mai mult inter stânga, dar amândouă pot să joace oriunde la linia de 9 metri. Sigur că, oricine ar alege-o pe Neagu, ea are acea aruncare formidabilă, pe care Iveta nu o are”, spune tehnicianul, conform GSP.ro

Tot ce trebuie să ştii despre Campionatul Mondial de handbal feminin. Program, rezultate

Ultimele meciuri din grupele Campionatului Mondial de handbal feminin s-au disputat, vineri, iar rezultatele au stabilit clasamentele finale, precum şi tabloul partidelor din optimi, programate duminică şi luni. România, care a încheiat lider în grupa A, va întâlni echipa Cehiei.

 

Franţa, Muntenegru, Suedia şi Danemarca s-au calificat în sferturile CM de handbal

Echipele naţionale de handbal feminin ale Franţei şi Muntenegrului sunt primele calificate în sferturile de finală la Campionatul Mondial, după ce au eliminat, duminică, în primele meciuri din optimile de finală, reprezentativele Ungariei, respectiv Serbiei. România joacă luni, cu Cehia.

 

ROMANIA – CEHIA LIVE VIDEO ONLINE 2017 TELEKOM SPORT. LIVE STREAMING CM de handbal

UPDATE ora 23:00. Naţionalele de handbal feminin ale Danemarcei şi Suediei au obţinut şi ele, duminică, biletele pentru sferturile de finală ale Campionatului Mondial, după ce au eliminat reprezentativele Germaniei şi Sloveniei, în optimi. Primele calificate ale zilei au fost Franţa şi Muntenegru. România joacă luni, cu Cehia.

La Leipzig, Suedia – Slovenia 33-21(18-12), în timp ce la Magdeburg, Danemarca – Germania 21-17 (11-7).

În optimile de finală, fază în care s-a calificat încă de marţi seară, România va întâlni echipa Cehiei, care a pierdut, tot vineri, cu Ungaria, scor 29-30 (14-17), şi s-a clasat pe locul 4 în grupa B. Meciul va avea loc luni seara, de la ora 18:30. 

Programul optimilor de finală este următorul. Meciurile sunt LIVE pe Telekom Sport

Luni

Leipzig – România – Cehia (18.30), Spania – Norvegia (21.30);

Magdeburg – Rusia – Coreea de Sud (18.30), Japonia – Olanda (21.30).

Naţionala României s-a calificat în optimi de pe primul loc al grupei A, după următoarele rezultate: 29-17 cu Paraguay, 31-28 cu Slovenia, 19-17 cu Spania, 27-24 cu Angola şi 17-26 cu Franţa.

PROGRAMUL ZILEI DE VINERI, 8 decembrie

Japonia – Tunisia 31-13
Angola – Paraguay 32-28
Argentina – Polonia 20-38
China – Camerun 26-26
Brazilia – Muntenegru 23-23
Cehia – Ungaria 29-30
Franţa – România VIDEO 26-17
Olanda – Germania 31-23
Danemarca – Rusia 27-32
Norvegia – Suedia 28-31
Serbia – Coreea de Sud 33-28
Spania – Slovenia 33-26

Optimile sunt programate în 10 şi 11 decembrie, sferturile în 12 şi 13 decembrie, ambele faze la Leipzig şi Magdeburg, iar semifinalele vor avea loc în 15 decembrie, în timp ce finalele pentru medalii două zile mai târziu, la Hamburg.

LIVE VIDEO | România  – Cehia, în exclusivitate pe TelekomSport 2 şi LIVE TEXT cu VIDEO pe telekomsport.ro

România a cucerit medaliile de bronz la Mondialul din 2015, cu suedezul Tomas Ryde pe banca tehnică, iar la Europeanul din 2016 s-a clasat pe 5.

Lotul României pentru competiţia din Germania este format din următoarele jucătoare: Iulia Dumanska, Denisa Dedu – portari, Valetina Elisei Ardean, Ana Maria Popa – extreme stânga, Cristina Neagu, Cristina Florianu, Gabriella Szucs – interi stânga, Eliza Buceschi, Mădălina Zamfirescu, Cristina Laslo- centri, Crina Pintea, Timea Tătar, Cynthia Tomescu – pivoţi, Melinda Geiger, Ana Maria Dragut – interi dreapta, Aneta Udriştoiu, Ana Maria Berbece – extreme dreapta.

ROMANIA – CEHIA LIVE VIDEO ONLINE 2017 TELEKOM SPORT. LIVE STREAMING CM de handbal