România – Danemarca 2-0, după prima zi de întreceri, în Cupa Davis

Marius Copil a câştigat în trei seturi partida cu Frederik Nielsen, iar Adrian Ungur l-a învins în cinci seturi pe Martin Pedersen. Meciul cu Danemarca se dispută în turul I al Zonei Euro-Africane a Cupei Davis.

01 feb. 2013, 14:39
România – Danemarca 2-0, după prima zi de întreceri, în Cupa Davis

Primul meci al întâlnirii de Cupa Davis dintre România şi Danemarca, din turul I al Zonei Euro-Africane, i-a opus pe Marius Copil (nr. 151 ATP) şi Frederik Nielsen (482 ATP). Partida a durat două ore şi 12 minute, iar compatriotul nostru a dominat-o de la un capăt la altul şi a câştigat în număr minim de seturi, cu scorul de 6-3, 7-6 (7), 6-4.

Imediat după partidă, la conferinţa de presă, Marius Copil a declarat: „Mă bucur că am adus României primul punct, chiar dacă nu am jucat în al doilea meci al zilei, aşa cum mi-am dorit. Am avut emoţii la început, s-a văzut. Am început greu, iar din cauza emoţiilor nici nu ştiam ce să fac în primele game-uri. Mă aşteptam să nu fie un meci uşor cu Nielsen, el a dat totul pentru că atunci când joci pentru ţară nu poţi să faci un meci cadou. Nu m-am gândit nicio secundă că aş putea pierde, nici când am fost condus„.

În cel de-al doilea meci al zilei, Adrian Ungur (103 ATP) l-a întâlnit pe Martin Pedersen, fără clasament ATP. Compatriotul nostru a câştigat primele seturi, cu 6-2, 7-6 (7/3), dar le-a pierdut pe următoarele doua, cu 4-6, 4-6, astfel că învingătorul a fost stabilit după setul decisiv, adjudecat de Ungur cu scorul de 6-2. Scorul general al întâlnrii România – Danemarca este astfel 2-0, după prima zi de concurs.

Iată programul meciurilor în zilele următoare:

Sâmbătă, ora 15:00
Tecău / Mergea – Nielsen / Kromann

Duminică, ora 13:00
Adrian Ungur – Frederik Nielsen
Marius Copil – Martin Pedersen

Partida de tenis România – Danemarca se disputată în sala „Horea Demian” din Cluj-Napoca.